אבחון דידקטי בגבע

(2 תוצאות)

קופונים והטבות

CouponCard thumbnail
מתנה
Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
שיחת ייעוץ ללא עלות
CouponCard thumbnail
קופון
ייעוץ ראשוני בתחומי אודיולוגיה, ריפוי בעיסוק ועוד.
CouponCard thumbnail
5% הנחה
Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
לבאים מהמודעה משחק קופסה לילדים עם קשיי קשב וריכוז
תוקף הקופון עד 10.11.2025
לכל הקופונים

מחירון אבחון דידקטי מומלץ

  • אבחון דידקטי לכל הגילאים
    600 - 1,850

  • בדיקה חוזרת אחרי טיפול תרופתי
    מ- 165

  • השתתפות עצמית קופת חולים כללית
    550 - 500

  • השתתפות עצמית קופת חולים מכבי
    654

  • השתתפות עצמית קופת חולים מאוחדת
    550 - 500

* המחירון מהווה מחירון בסיסי, והינו בגדר המלצה בלבד.למחירון המלא

כתבות על אבחון-דידקטי

אבחון דידקטי נועד להעריך את כישוריו של אדם כלשהו ללמוד, באיזה אופן הוא רוכש ידע ומהן האסטרטגיות הטובות ביותר כדי שיוכל לעשות זאת ברמה טובה ובמינימום קשיים.

לדוגמא, ניתן לבדוק אם לאדם כלשהו, בין אם ילד ובין אם בוגר, יש לקויות למידה כגון דיסלקציה או ADHD – תסמונת שנקראת בעברית הפרעת קשב וריכוז, ועלולה לפגוע ביכולות למידה בעקבות חוסר יכולת להתרכז בשיעור או בכלל להתאים למסגרת בית ספרית.

מאבחנים דידקטיים בגבע – לא רק לבירור קשיים

תפקידם של אנשי מקצוע שעוסקים בתחום הוא לא רק לבדוק אם קיימים קשיים כלשהם לאדם מסוים בלימודים (ברכישת ידע ובעיבוד שלו), אלא יותר מזה: הם צריכים לאפיין את הקושי או הלקות, לבדוק כיצד הנבדק מתגבר עליהן (אם הוא מצליח בכך אפילו במידה מוגבלת) ואם כן, אם ניתן ליצור עבורו מסגרת של הוראה מתקנת. מרגע שיוצרים מסגרת כזו, תפקיד המערכת הוא להמשיך ללוות את אותו אדם, לבדוק ולעדכן מדי פעם את דרכי רכישת הידע.

מי יכול להיות מאבחן דידקטי בגבע?

שאלה זו היא שאלה שנשאלת לעיתים קרובות מאוד על ידי הורים וממי שסובלים מבעיות בבית הספר או במסגרות פדגוגיות אחרות, והיא מלווה בשאלות נוספות כמו: מה צריכה להיות ההכשרה של מאבחן דידקטי, מה הן הסמכויות של מאבחן זה, ועוד.

התשובה לכך היא שכל מי שעבר קורס או הכשרה מתאימה יכולים להיות בעלי מקצוע ויועצים בתחום האבחון הדידקטי. לעיתים קרובות תמצאו מאבחנת דידקטית שהיא עובדת רווחה או עובדת סוציאלית במקצועה, אבל אין מניעה שגם פסיכולוג או מורה יעסקו בנושא זה.

הסמכות של מאבחנים דידקטיים היא לזהות את הלקות הרלוונטית, להציע דרכי פעולה כדי להתגבר עליה במידת האפשר ולבקש או להמליץ על קבלת הקלות מסוימות בלימודים; בעיקר מדובר בהקלות ברמה 1 או 2, על פי הגדרת משרד החינוך.

המשך קריאה