אגודת שיתופית חקלאית באזור השרון

(38 תוצאות)
Business locationsBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness location
  • הלוגו של קאנבריד בע"מ
    קאנבריד בע"מ
    ניווט לעסק
    ברכת עם 53, גבעת ח''ן

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של אגרו סטאדיס בע"מ
    אגרו סטאדיס בע"מ
    ניווט לעסק
    מדרשת רופין 9001, המרכז האקדמי רופי

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של בני - ציון כפר שתופי אגודה חקלאית בע"מ , חובב
    בני - ציון כפר שתופי אגודה חקלאית בע"מ , חובב
    ניווט לעסק
    בני ציון

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של עופר דוד - ובניו חברה חקלאית
    עופר דוד - ובניו חברה חקלאית
    ניווט לעסק
    חירות 443, חרות

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של חקלאית - אגודה שיתופית לביטוח ושירותים וטרינריים
    חקלאית - אגודה שיתופית לביטוח ושירותים וטרינריים
    ניווט לעסק
    ברקת 20, פרדס חנה כרכור

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של אגודה חקלאית שיתופית בע"
    אגודה חקלאית שיתופית בע"
    ניווט לעסק
    כפר ידידיה 6, כפר ידידיה

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של רגב חברה חקלאית בע"מ
    רגב חברה חקלאית בע"מ
    ניווט לעסק
    חנקין 39, קדימה צורן

    לפרטים נוספים

מהן אגודות חקלאיות באזור השרון? למה הן משמשות ומי הם החברים בהן? האם כל אחד יכול להצטרף לאגודה שיתופית חקלאית ואם כן, באילו תנאים?

אגודה שיתופית (שנקראת גם קואופרטיב) היא סוג של ארגון שבו חברים אנשים בעלי אינטרסים דומים, ותפקידו לדאוג לרווחת חבריו. הרעיון הכללי בצורת תאגיד זו הוא שלכלל החברים יש יותר כוח כאשר הם מאורגנים יחד, מאשר לכל אחד מהם בנפרד. בנוסף, כאשר יש גוף מרכזי, הוא יכול לדאוג לשיווק ומכירות של תוצרת החברים, להשיג תנאים טובים יותר מספקים ועוד.

מהי אגודה שיתופית חקלאית באזור השרון?

קואופרטיבים יכולים להיות במגוון תחומים: יכול להיות קואופרטיב של ציירים, למשל, שידאג להשיג מחירים טובים יותר של צבעים וציוד ציור עבור חבריו ולהיות הבעלים של גלריה שתהיה משותפת לכולם. באותו אופן יש קואופרטיבים של חקלאים: הם דואגים לרכישת ציוד חקלאי ולאחזקה שלו, כאשר החברים חולקים ומשתמשים בציוד לפי תור או לפי הצורך.

באופן דומה לקניית ציוד, דואגת הנהלת הקואופרטיב גם לדברים אחרים, כגון גיוס עובדים לעבודות משק, מכירת התוצרת של חבריה ועוד. הכול צריך להיעשות תוך חלוקת רווחים הוגנת, שנעשית ברוב המקרים על פי גודל השטח של המשק או תפוקת החקלאי החבר בקואופרטיב.

על פי החוק בישראל כל שבעה בוגרים בני 18 או יותר יכולים להקים קואופרטיב חקלאי, ולרשום אותו אצל רשם האגודות השיתופיות, שנמצא במשרד הכלכלה. יש צורך בתקנון מתאים שייכתב על פי פקודת האגודות השיתופיות, ובגופים קבועים: אסיפה כללית, ועד הנהלה, ועדת ביקורת, וכדומה, על פי התקנון.

חברים יכולים להתקבל על פי התקנון או בצורה אוטומטית, בתנאים שונים על פי סוג האגודה השיתופית. במקרים של אגודה חקלאית מדובר למשל בבנים ממשיכים, בני זוג של חברים או מי שנהגו בו במשך שנים כחבר לכל דבר.

המשך קריאה