אגרונומים בכפר ויתקין

(4 תוצאות)

עסקים נוספים נותני שירות בכפר ויתקין

    קופונים והטבות

    CouponCard thumbnail
    מתנה
    5% הנחה על מגוון עבודות הייעו. והסקר. התקשרו וציינו שאתם גולשי B144.
    לכל הקופונים

    אגרונומים בכפר ויתקין הם מדענים וחוקרים בעלי מומחיות בגידול צמחים, בעיקר תועלתיים, כגון ירקות ופירות. בין שאר תפקידיהם תמצאו תכנון הגידול בשטחים חקלאיים, טיפוח זנים וכן ביצוע הערכות חקלאיות שונות במקרי נזק או אובדן גידולים.

    אגרונומיה היא מקצוע שנלמד בין מקצועות מדעי החיים, אך הוא נחשב מקצוע חקלאי (בישראל הוא נלמד בפקולטה לחקלאות ברחובות) ומהווה חלק ממה שמכונה "תורת החקלאות". המקצוע נחשב שימושי מאוד, ואגרונומים הם אנשי מקצוע מבוקשים במשקים חקלאיים רבים ובחברות שעיסוקן הוא עיבוד גידולים חקלאיים.

    תחומי העיסוק של אגרונומים בכפר ויתקין

    • הערכת קרקע ופוטנציאל
      בהתייעצות עם אנשי קרקע (מומחים לגיאולוגיה, למשל), האגרונום צריך להעריך מהי האפשרות לגדל גידולים חקלאיים בתא שטח מסוים. הוא בודק את הרכב האדמה והמסלע, את מידת הניקוז, שיפועים ומפנים ועל ידי כך הוא יכול להעריך גם מה ניתן לגדל באותו מקום בצורה כלכלית. אם יש במקום מסוים חורש או יער טבעי והוא מיועד לחקלאות, יבוצע לרוב גם סקר עצים כדי לוודא מה ניתן לכרות או להעביר, ואיך.
    • התוויית משטרי נטיעה גידול
      לאחר שנקבע אופי הגידולים לשטח מסוים, יש לקבוע כיצד לזרוע, לשתול או לטעת אותם. לאחר מכן – כיצד להשקות ואיך לטפח, ואם ניתן או רצוי לשתול באותו מקום גם גידולים אחרים. לדוגמא, אם הוחלט לטעת כרם במקום מסוים, יש לקבוע את זני הגפנים, המרחק בין השתילים והשורות, אופי ההשקיה וכדומה. 
    • הגנת הצומח
      משניטע שטח מסוים, יש להגן על הגידולים מפני מזיקים ונזקים. תורה זו נקראת "הגנת הצומח" וכאן עובדים האגרונומים לרוב בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות, שבו יש מחלקה שלמה לנושא. אם קרה ונגרם נזק לגידולים בשטח מסוים – בין אם בגלל מזיקים שהפתיעו ובין אם מסיבות של מזג אוויר - האגרונום ייקרא לבצע שמאות חקלאית, כדי לקבוע את מידת וחומרת הנזק ושוויו.
    • השבחת גידולים
      זהו תחום שנעשה בעיקר במעבדות ובמכוני מחקר – פרטיים וציבוריים – וכאן משמשים אגרונומים כמשביחי גידולים. דבר זה נעשה לרוב בשיטות קלאסיות (הכלאות) וכיום גם בשיטות גנטיות, במקומות מסוימים.
    המשך קריאה