מטפלים בדמיון מודרך באדירים

(1 תוצאות)

העולם המודרני מציב בפנינו קשיים ואתגרים לא מעטים. אנחנו חיים בסביבה מתוחה, מהירה מאוד ותובענית, וצריכים לעיתים קרובות משהו להרגעה והרפיה. דמיון מודרך מיועד בין השאר כדי לספק את הצורך הזה ביום-יום. הוא מהווה סוג של טיפול אישי, עדין יחסית.

כיצד מטפלים בדמיון מודרך באדירים?

דמיון מודרך היא למעשה שיטה של רפואה משלימה, שבה משתמשים בדמיון כדי לתרגל את המוח בשליטה על התפקוד הגופני. עושים זאת באמצעות העלאת מחשבות בצורה של אסוציאציות, אחרי ולפני הרפיה והרגעה של המחשבות והגוף.

דמיינו לעצמכם שאתם לחוצים, מתוחים או עצבניים לקראת אירוע מורכב כלשהו. נניח שמדובר בפגישה חשובה עם הבוס. יש מי שיבחרו לשם כך באחד מעיסויי הגוף שמרפים שרירים ומקלים בצורה כזו על מתח ועצבנות. אחרים יפנו לדמיון מודרך. בשיטה זו הם ישבו עם עצמם, מדריך או מטפל בדמיון מודרך באדירים, וידמיינו לעצמם את הסיטואציה, את הפגישה הלחוצה ואת מה שיעברו בה. תוך כדי הפעלת הדמיון והתבוננות לתוך מה שהם סבורים שעומד לקרות, הם גם ידמיינו כיצד הם מגיבים לדברים ויחשבו על דרכים להתמודדות עם הקושי.

כיצד נערכת סדנת דמיון מודרך באדירים?

ברוב המקרים, מדובר בטיפול קצר מועד ולא בטיפול פסיכותרפי ארוך. אלה טיפולים שנעשים גם בסדנאות, בהן נוכחים מספר מטופלים בו זמנית. כל סשן או מפגש אורך 30 דקות עד שעתיים, בהתאם למה שנדרש:

אם מדובר במישהו שיש לו כבר ניסיון ארוך בנושא וחווה כבר מספר טיפולים, הם יכולים להיות קצרים יותר; כך גם אם מדובר בפגישת הכנה לאירוע – כמו אותה פגישה עם הבוס עליה דיברנו.

אם מדובר בטיפול עמוק יותר או בתחילת הדרך, מפגשי דמיון מודרך יכולים להיות ארוכים וייערכו גם לעיתים קרובות. הדברים תלויים גם בתת-השיטה שבה משתמש המטפל, אם מדובר למשל ב- NLP, סילבה או קיי, ואם המטרה היא טיפולי ביו פידבק, ועוד.

המשך קריאה