טיפול באפילפסיה

(8 תוצאות)

      מה גורם לאפילפסיה וכיצד היא משפיעה על אנשים?
      אפילפסיה היא הפרעה נוירולוגית המאופיינת בהתקפים חוזרים ונשנים ונגרמת משינוי זמני בפעילות החשמלית במוח. הפרעה זו יכולה להוביל לסוגים שונים של התקפים ויכולה להשפיע על אנשים בכל הגילאים.
       

      כיצד מטפלים באפילפסיה?
      באפילפסיה נהוג לטפל באמצעות תרופות אנטי-אפילפטיות, דיאטות מיוחדות, התקן רפואי וניתוח. מטרות הטיפול הן שליטה בהתקפים ושיפור איכות חייו של המטופל. טיפול בתרופות, בדיאטות ובהתקן רפואי הן דרכי הטיפול הנפוצות ביותר, במקרה שהן לא מסייעות ניתן לטפל באמצעות ניתוח.

       

      מה השיטה הטובה ביותר לטיפול באפילפסיה?
      הגישה הטיפולית הטובה ביותר לאפילפסיה אינה קבועה, היא משתנה ותלויה בגורמים כמו סוג ההתקף, גיל המטופל, מצב הבריאות הכללית וגורם החשד. בראש ובראשונה חשוב להתייעץ עם רופא נוירולוג המתמחה באפילפסיה, הוא יבצע הערכה מקיפה ולאחריה ימליץ על תוכנית טיפול מתאימה.

       

      מהן תופעות הלוואי של תרופות אפילפטיות?
      כמו כל תרופה, גם תרופות אפילפטיות יכולות לכלול תופעות לוואי. סוג ועצימות התופעות יושפעו מסוג התרופה, מינון, גיל ומצב בריאותי, אינטרקציה עם תרופות אחרות ועוד. תופעות הלוואי עשויות להיות עייפות, סחרחורות, בעיות זיכרון, שינויים במצב הרוח, עלייה במשקל ועוד.

       

      האם ניתן לרפא אפילפסיה?
      אפילפסיה היא מצב כרוני, וכיום אין עבורה ריפוי מוחלט. יחד עם זאת, טיפול מתאים יוכל להפחית את כמות ההתקפים, לסייע לנהל אותם, ולעיתים אף להפסיקם לחלוטין. טיפול נאות ומקצועי מסייע בשיפור איכות החיים, ומאפשר לנהל חיים תקינים וסדירים לצדה. מומלץ להתייעץ עם רופא רלוונטי להתאמת הטיפול.

      המשך קריאה