יועצי בטיחות ביהוד
(29 תוצאות)עסקים נוספים נותני שירות ביהוד
קופונים והטבות
כתבות על יועצי-בטיחות
מידע על יועצי בטיחות ביהוד
מי יכול להיות יועץ בטיחות ביהוד? באילו תחומים? מה ההבדל בין יועץ לבין ממונה על בטיחות? הנה מידע על תחום עיסוק זה, וכן על המקרים והמצבים בהם נדרשת חוות דעת מקצועית מטעם איש מקצוע זה.
המוסד לבטיחות וגיהות מבדיל בין יועץ לבין ממונה על בטיחות בגופים שונים. באתרו הוא מציין שאין למעשה בחוק הגדרה ברורה ליועץ בטיחות בתעסוקה, אלא רק בקשר לדברים אחרים. אלה כוללים למשל את כל מה שקשור במקומות ציבוריים בזמן אספות או אירועים וכן הקמה ושימוש במתקני ספורט. מי שתפקידו כן מוגדר על פי חוק, בחברות בנייה למשל, הוא ממונה על בטיחות.
מה לעשות כאשר נדרשת חוות דעת של יועץ בטיחות ביהוד?
היות ואין בהכרח הגדרה רלוונטית בחוק לתפקיד זה, הרי שבתור יועץ יכול לשמש לכאורה מי שיש לו ניסיון רלוונטי בתחום, מוניטין וידע מתאימים. מדובר בבעל מקצוע חיצוני ששוכרים לשם מתן חוות דעת והוא יכול להיות הנדסאי או מהנדס בניין או מומחה שעיסוקו ניהול סיכונים.
במקרים אחרים, עלולה להיות למשל בעיה סביבתית של פסולת או זיהום שתסכן את העבודה במקום. במצב כזה שבו שהיה במקום כלשהו עלולה להיות מסוכנת בגלל תנאים סביבתיים, יש להניח שאפשר לקחת למתן חוות דעת מומחה בתחום איכות הסביבה. מומחה כזה, בעל הכשרה מתאימה, יכול לא רק לנתח את הקיים בשטח או את הסיכון הכרוך בשימוש בו, אלא גם להציע פתרונות שונים לפתרון הבעיה.
אם בחברה כלשהי יש ממונה על בטיחות ורשות מקומית או אזורית – או רשות ססטוטורית אחרת כגון המשטרה -דורשת חוות דעת או אישור של יועץ, המוסד ממליץ שיהיה שיתוף פעולה הדוק ככל האפשר בין השניים, כדי שאפשר יהיה להציג בפני ההנהלה או הרשויות דו"ח או פתרונות אופטימליים למצב.