מדרסי מדף סטנדרטיים, עשויים מרפידות עם מבנה אנטומי של כף הרגל והם מעניקים תמיכה קלה לכף הרגל. לעומת זאת, מדרסים בהתאמה אישית מותאמים במיוחד למבנה כף הרגל לפי מבנה הגוף של המטופל, הרקע הבריאותי שלו ועוד. אנשים הזקוקים למדרסים, לרוב סובלים מבעיות רפואיות שונות, כמו בעיות גב, רגליים, או ספורטאים שסובלים מפציעות. אז איך מתאימים את המדרסים למטופל, כיצד מתבצעת הבדיקה וכמה הם עולים? לפניכם המדריך המלא למדרסים.
למה צריך מדרסים והאם הם באמת עוזרים?
הסיבות המצריכות התאמת מדרסים:
- אנשים הסובלים מבעיות רפואיות, כגון: בעיות ברגליים, בגב, בקרסול, בעקב ובאגן. בנוסף, למי שסובל מפציעות ספורט.
- כאלו שלא סובלים מכאב אך הם בעלי פלטפוס (רגליים שטוחות, קשתות נפולות ועוד).
- ספורטאים וחיילים המקיימים פעילות גופנית כזאת או אחרת.
- אנשים שחשים קושי בהליכה, או חוסר נוחות בכפות הרגליים.
- במידה ואתם מתחברים לאחת הסיבות הללו, ייתכן שאתם זקוקים למדרסים. מומלץ לפנות לבדיקה כמה שיותר מהר ולא לדחות זאת כדי שהמצב לא יחמיר. כמו כן, במידה ואתם מכינים מדרסים בהתאמה אישית, זה יכול לעזור מאוד ולהקל על בעיות שונות בכף הרגל. ניתן לעשות מדרסים בכל גיל וללא שום הגבלה.
איך עושים מדרסים?
את המדרסים מכינים אנשי מקצוע מומחים בתחום ובעלי ידע וניסיון. תהליך הייצור תלוי בבעיה שהמדרסים צריכים לפתור ולטפל. ישנן מספר שיטות בהן ניתן לייצר מדרסים, לדוגמא, באמצעות מחשב - ניתן להכין את המדרסים בהתאמה אישית לכל לקוח על ידי בדיקה, שיטת הטבעה בקופסת ספוג, שיטת המדף ועוד.
מה חשוב לדעת לפני שרוכשים מדרסים?
מומלץ לפנות למכונים מקצועיים לפני שאתם רוכשים את המדרסים, שכן הם יבטיחו לכם אחריות ומקצועיות מלאה, לדוגמא:
- מכון אורתופדי שעובד בשיתוף עם קופות החולים השונות, שכן הן מענקיות הפניות עבור מדרסים. מכונים שעברו בחינה של קופות החולים, הם בעלי ניסיון ושירות ברמה גבוהה.
- מכון אורתופדי שמייצר בעצמו את המדרסים, שניתן לקחת בו מידות מדויקות לרגל, כך תקבלו מדרסים איכותיים.
- מכון אורתופדי עם אחריות - מכון המספק לכם שירות, תיקונים במידת הצורך וכמובן אחריות, זהו מקום מקצועי.
- מכון אורתופדי עם תעודת הסמכה ממשרד הבריאות, יכול לספק לכם מדרסים אורתופדיים ואיכותיים.
(צילום: ShutterStock)
איך מתאימים לי מדרסים?
במידה ומבצעים התאמה אישית של המדרסים, ניתן כיום להכין אותם על ידי טכנולוגיה מתקדמת המבטיחה תוצאות מדויקות. ההתאמה היא אישית, ומתבצעת עם תוכנת מחשב תוך הליכה על הליכון מיוחד. בהליכון נמצאים חיישנים המספקים מידע על פיזור הלחץ והצעדים, זה כולל צילום של זווית הקרסול המשפיעה על הגב והברכיים, באמצעות כך המדרסים יכולים להיות יעלים מאוד ולמנוע כאבים שונים ופציעות. התהליך יחסית פשוט ומהיר.
כיצד מתבצעת הבדיקה ומי מבצע אותה?
הבדיקה מתבצעת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת עם תוכנת מחשב, על ידי מומחים בתחום בחברות מקצועיות ובמכונים להתאמת מדרסים אורתופדיים.
(צילום: ShutterStock)
מה ההבדל בין מדרסים סטנדרטים למדרסים בהתאמה אישית?
מדרסים סטנדרטיים מיוצרים לפי תבנית מוכנה מראש. זהו מוצר הנותן מענה לאנשים שרוצים לשפר את התמיכה בכף הרגל שלהם, והוא פחות מומלץ לאנשים שסובלים מבעיות רפואיות שונות. לעומת זאת, במדרסים בהתאמה אישית ניתן להתאים את המדרס במיוחד לכף הרגל של המטופל, על ידי מכשור מתקדם שמתאים לו את המדרס באופן מדויק. לדוגמא, באמצעות משטח עם חיישנים שעוזרים למדוד את מבנה כף הרגל. בנוסף, באמצעות שיטת הטבעה בקופסת ספוג, באמצעות תבנית שלוקחים מתחבושת גבס (השיטה האמריקאית) ועוד.
אילו סוגי מדרסים קיימים?
קיימים 4 סוגי מדרסים: רפידות, ביומכניים, רכים וקשיחים. המדרסים אותם יוצרים בהתאמה אישית הם הרכים והקשיחים. ניתן לבחור את המדרס לפי מצב כף הרגל, הכאב שממנו המטופל סובל ובהתאם לפעילות הגופנית שהוא עושה.
האם ניתן לרכוש מדרסים בסבסוד קופות החולים?
- קופת חולים כללית - קיים מסלול הסדר עבור לקוחות "כללית מושלם", המאפשר לרכוש מדרסים במכוני "מור" בהשתתפות של 60 ₪. בנוסף, מסלול החזר, המאפשר ללקוחות "כללית מושלם", לקבל החזר של עד 400 ₪ ברכישת מדרסים, אך לא יותר מהמחיר של המדרסים בפועל.
- קופת חולים מכבי - "מכבי שלי, מכבי זהב" מקבלים השתתפות עצמית של 48 ₪. בנוסף, "מכבי כסף", מקבלים 96 ₪ השתתפות עצמית. כמו כן, לא ניתן לקבל החזר עבור ההשתתפות העצמית שכבר שולמה.
- קופת חולים לאומית - אביזרים אורתופדיים: חברי הקופה זכאים לקבל אביזרים אורתופדיים, מתוך רשימת מוצרים מוגדרת של הקופה אל מול התחייבות שרכשו בקופת החולים (ללא הוספת תשלום במכון). מדרסים מותאמים אישית: חברים בקופה זכאים לקבל מדרסים תמורת התחייבות בלבד.
- קופת חולים מאוחדת - לקוחות הקופות זכאים להנחה מיוחדת על הקולוקציה הפרטית של המדרסים, והנחה על הקולקציה הפרטית של כל מוצרי החברה.
(צילום: ShutterStock)
לאילו בעיות מדרסים יכולים לעזור?
מדרסים יכולים להוות פתרון למגוון בעיות רפואיות שמטופלים סובלים מהם, כגון:
- עומס יתר - אנשים שעוסקים בפעילות גופנית רבה, כמו חיילים או ספורטאים. בנוסף, נשים הנועלות נעליים שלא מתאימות להן, אנשים הסובלים מבעיות של משקל עודף, בעיות במבנה של כף הרגל ועוד.
- כף רגל שטוחה - בעיה מבנית מוכרת מאוד, היכולה להתחיל כבר בגיל צעיר ולהתפתח עם השנים. במצב זה יכולים להרגיש כאבים, נפיחות, מגבלה בכף הרגל ועוד.
- נקע בקרסול - במידה ונגרם נקע בקרסול עקב פציעה, קיים נזק וניתן לטפל בו באמצעות מדרסים ולשקם את האזור.
- דורבן - פגיעה ברקמות החיבור התומכת שבכף הרגל, מי שסובל מדורבן יחוש כאבים באזור העקב באופן עמום, או חד כמו דקירה. בהליכה, עמידה או שינה ארוכה הכאב עלול להחמיר.
- דלקת בגיד אכילס - לאחר פעילות גופנית רבה, כמו הליכה וריצה, יכולה להיווצר דלקת בגיד האכילס. סובלים מתופעה זו עלולים לסבול מכאב רב אשר משתק אותם, וההחלמה יכולה להמשך מספר שבועות.
- יבלות - בעיה שבדרך כלל נובעת מנעליים שלא מתאימות לכף הרגל, לעיתים מזיהום. בתחילת היבלת ניתן לראות שלפוחית בעלת נוזל שקוף, שגורמות לכאבים בכף הרגל.
כמה עולים מדרסים?
עלותם של המדרסים נעים בין מאות עד אלפי שקלים. מדרסים סטנדרטיים שלא מותאמים אישית (ללא אחריות), עלותם נעה בין 150-20 ₪. המחיר של מדרסים בהתאמה אישית נע בין 1,200-500 ₪ ומשתנה בהתאם לאיכות, צורת לקיחת המידה, משך הבדיקה שמבצעים עבור ההתאמה, מיקום החנות ועוד. כמו כן, מדרס טיפול ביו-דינמי המיוצר בהתאמה אישית (מדרס מיוחד שמיוצר עם מספר שכבות), יכול לעלות בין 2,500-1,200 ₪.
מעוניינים במדרסים או בשיחת ייעוץ עם חנות מדרסים מקצועית? מצאו חנויות מדרסים באזורכם: