מסעדות אמריקאיות באזור הדרום

(5 תוצאות)

כתבות על מסעדות-אמריקאיות

מה הופך מסעדה למסעדה אמריקאית? האם זו האווירה או העיצוב? האם אלה המנות שבתפריט? אולי מדובר באוכל שרובו מטוגן או בשרי? הנה תשובות לכל השאלות הללו - ועוד.

רבים שואלים "ממה מורכב תפריט אמריקאי ממוצע"? האם מדובר בתפריט שכולו בשר? האם הוא כבד או שמנוני כמו האוכל בדרום ארצות הברית למשל?

האמת היא שלא. ארצות הברית היא מדינה של מהגרים, והתפריט שלה מגוון ומורכב כמו זה של כל מדינה מסוגה. בנוסף, היא בעלת גבול משותף עם מקסיקו, מה שאומר שמסעדות אמריקאיות רבות מגישות אוכל מקסיקני או כזה שיש לו השפעות מקסיקניות. בארה"ב הוא אפילו זכה לכינוי "טקס-מקס": משהו שבין מנות הבשר הגדולות של טקסס והמנות הצמחוניות בעיקרן, של מקסיקו.

ועם זאת, ועם כל המגוון, נכון יהיה לומר שבכל רחבי ארה"ב, דיינר אמריקאי ממוצע יגיש ארוחות בוקר שמבוססות על פנקייק או שילוב של ביצים, בייקון ושעועית. לצד אלה תמצאו קפה פרקולטור שממנו תוכלו לקבל מילוי חוזר והקינוחים יהיו מבוססים על סוגים שונים של פאי וגלידה.

 

מה יש  בתפריט של מסעדות אמריקאיות באזור הדרום

בארץ יש פחות דגש על אוכל בהשפעה מקסיקנית ואנחנו לא רואים כאן כמעט בוריטו או טאקו במה שמכונה "מסעדה אמריקאית" באזור הדרום. בישראל הדגש הוא על המבורגר וצ'יפס, כאשר מי שלא רוצה לאכול מנה כזו יכול לקבל לרוב כנפי עוף או שוקיים.

מנות מלוות למנות הבשריות ברוב המסעדות האלה בישראל יהיו סלט קולסלו (כרוב במיונז), סלט קיסר או סלט עלים אחר, לרוב ברוטב שמבוסס על מיונז. המשקה הפופולרי יהיה קולה והבירה תהיה ברוב המקרים בירה לאגר פשוטה.

מחירי המנות במסעדות אמריקאיות באזור הדרום משתנים בין מקומות שמוגדרים יותר כמזללות ומקומות של אוכל מהיר, לבין מקומות שבהם יושבים לאכול ארוחה מלאה: ארוחה בסיסית במזללה של אוכל מהיר תעלה כ- 55 - 65 ש"ח ואילו במסעדה אתם צפויים להוציא לפחות 75 ש"ח רק למנה עיקרית, ללא תוספות או שתייה.

המשך קריאה