אז הנה כמה נכסי צאן ברזל של המטבח האיטלקי בישראל

טופולינו - טופולינו הקטנה והמקסימה היא נס אמיתי. היינו אומרים נס במילאנו אלמלא שכנה בכניסה לשוק מחנה יהודה. טופולינו מצליחה היכן שעשרות מסעדות איטלקיות אחרות נכשלות בו – ליצור כמעט יש מאין אוכל איטלקי אמיתי לא מתחכם וטעים. על תוותרו על הניוקי המפורסם ועל כל מה שיונה בעלת הבית, מביאה באותו ים מבסטת הדגים.

פרונטו - פרונטו, אחת המסעדות הוותיקות בישראל, כבר מזמן לא משחקת רק במגרש הביתי שלה – אוכל איטלקי מסורתי ונטול תחכום. השף הצעיר דיוויד פרנקל, שומר על לא מעט מנות איטלקיות קלאסיות בצהריים, אבל בערב הוא פורש כנף ונותן לעצמו להתפרע. ואוי כמה שזה מצליח לו. פרנקל הוא לא רק השף המוצלח ביותר שעבד בפרונטו, בגילו הצעיר הוא כבר אחד השפים הטובים בישראל. והכל בתפאורה אלגנטית ונהדרת במשכנה החדש של המסעדה מתחת לכלבו שלום.

קוצ'ינה תמר – למסעדת קוצ'ינה תמר יש קסם חמקמק, של כזו שמודעת היטב למעלותיה, אבל מתעקשת לא לנפנף בהם. זה לבדו הופך את הביקור במקום הצנוע, הרומנטי, הנעים והיפה הזה למוצלח במיוחד. הוסיפו לכך את האוכל המעודן והמאופק של תמר כהן – צדק, השפית והבעלים המוכשרת של המקום הזה, ותקבלו לא רק את אחת האיטלקיות הטובות בישראל, אלא את אחת המסעדות הכי נעימות שיש. אל תוותרו על טורטליני הארטישוק והפסטה בנדיירה.

סולה – מסעדת סולה מתחבאת בפינה נידחת משהו של שוק הפשפשים היפואי, זה שהפך בשנים האחרונות למתחם מקושקש משהו של מסעדות לא כל כך טובות, בוטיקים יקרים ומעט מאד מציאות. בכל התחומים. אבל סולה היא מציאה של ממש. חלל אבן גבוה, רומנטי ואפלולי המגיש יינות איטלקיים נהדרים ולצידם כמה מנות קלאסיקה של ממש בתחום. אל תפספסו את הלזניה שהיא לטעמנו הטובה ביותר המוגשת בישראל.

לה רפובליקה די רונימוטי – 'לה רפובליקה' שנודעה פעם בשם רונימוטי, חיבור של שמות שני בעליה והשפים שלה, רוני בלפר ומוטי סופר, עברה לפני כמה שנים מרמת החייל המנוכרת משהו לאחד הבניינים הכי יפים בישראל, הלא הוא בניין התאומים ההיסטורי ברחוב מזא"ה. כל השאר נשאר כשהיה – אוכל איטלקי קלאסי, מבוצע בדייקנות מופתית ומוגש באווירה נעימה וחייכנית. נסו את מנת המלפטי.

איל פסטיו – איל פסטיו היא אחת המסעדות הוותיקות בישראל, ובכל זאת חומקת איכשהו כמעט תמיד מתחת לרדאר. היא נסמכת בעיקר על לקוחותיה הקבועים אבל גם לכם מותר ליהנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי, אפילו שמרני, שלה. אף אחד כאן לא מנסה להמציא את הספגטי והניוקי מחדש, וטוב שכך. מסעדה אירופית מאד בהליכותיה שלוקחת אותך לטיול אמיתי באיטליה, אולי אפילו איטליה של פעם.

מל ומישל – מל ומישל ממשיכה להיות המסעדה הכי רומנטית בישראל, גם אחרי שהשף יוגב ירוס עזב אותה לטובת מתחם שרונה והשאיר את שותפו ניר ויימן לבדו במערכה. החלל הקטן והמקסים הזה ברחוב בן יהודה, מספק חוויה קולינרית מפתיעה של אנינות מוקפדת ואפלולית מדויקת לטובת זוגות האוהבים באשר הם. אל תוותרו על הניוקי הפריזאי המהולל של המקום.

שמונה – שמונה היא המצטרפת הטרייה ביותר לרשימה האיטלקית שלנו. אבל איזו מצטרפת נחמדה. השף אורן גולדווסר כבר קנה את עולמו אצל אניני הטעם המקומיים שלנו עם הארוחות היפניות הסודיות שלו, כהונתו הארוכה בטאטאמי החיפנית וכמובן מסעדת הפסטה בשוק הנמל של תל אביב. בשמונה הוא מציג את האוכל שלו כשהוא עירום ועריה. בלי קישוטים. בר קטן ושמח המגיש מנות פסטה פשוטות וזולות להפליא ולצידן קצת אנטיפסטי והפתעות נהדרות כמו למשל מנת הפולנטה אוסובוקו שהיא מופת של בישול מאופק ומדויק. כיף גדול.

צ'לו – צ'לו הירושלמית מתעקשת ובאורח פלא גם מצליחה, לשמור כבר למעלה מ20 שנה על המכובדות האירופית הקלאסית שלה. מפות לבנות מעומלנות, שירות קשוב ומעל לכל, אוכל איטלקי מסורתי שאינו פוזל וקורץ לאופנות חדשות. נסו את מדליוני העגל ביין המרסלה.
 

באינדקס של B144 תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות איכותיות!


גולשים שהגיעו לכתבה הזאת התעניינו גם בכתבות הבאות:


מתכון לפסטה ברוטב עגניות שילדים אוהבים

מתכון לפפרדלה שמנת עם פקאן עם צ'יפס בטטה

מתכון ספגטי ברוטב שמנת פטריות