סוזאנה שוכנת בנווה צדק, מול מרכז סוזאן דלל. מי שמגיע לשכונה הוותיקה לטיול או סיור לא יכול להתעלם מהרחבה הגדולה, המוצלת. שם, תחת הפיקוס הענק, תוכלו ליהנות מהמיטב המסורתי שמציעה המסעדה, מרק חרירה מרוקאי, ירקות ממולאים שונים,  לביבות כרישה, קובה במיה ומנות אחרות. במקביל, לצד המנות המסורתיות, יגישו לכם בשמחה מנות "מטרופוליניות" יותר כמו סלט ירקות שורש, דגים ופירות ים בגריל ועוד ועוד. השילוב התל אביבי הזה, שבין ישן וחדש, הוא כנראה מה שעומד בקסמו של המטבח של סוזאנה, שמביא לנו הפעם שני מתכונים חגיגיים במיוחד.
 

סלט ירקות שורש עם פטה / בולגרית
 

המתכון שלפנינו הוא דוגמא נפלאה למה שאפשר לעשות עם ירקות שורש כדי לקבל סלט מקורי ורענן.
 


חומרים:

סלק
2 גזרים
קולרבי
תפוז או אשכולית אדומה מפולטים
100 גר גבינת פטה / בולגרית
בוטנים קלויים ומומלחים

רוטב הדרים:

מעט מלח גס
מעט סוכר חום
כף לימון סחוט
3 כפות מיץ תפוזים / אשכולית אדומה
4 כפות שמן זית    

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לגפרורים דקים ומערבירים לקערה עמוקה. 
מוסיפים את חומרי הרוטב ואת הבוטנים ומערבבים.
מעבירים לקערת הגשה, מסדרים את הפילטים של התפוז / אשכולית, מפוררים את  הגבינה מעל ומקשטים בעלי נענע. 

 

פירות יבשים ממולאים בבשר טלה וצנוברים

המתכון שלפנינו - פירות יבשים ממולאים בבשר – דורש קצת סבלנות ואצבעות קלות וזריזות. עבודה סבלנית ומדויקת תפיק "ממולאים" יפהפיים, שכל אחד מהם יכול להוות  חטיף למנה ראשונה, וכמה מהם, בשילוב מנת פחמימות מתאימה, יהפכו בקלות למנה עיקרית יפה וחגיגית.

    
 

חומרים:

12 פירות יבשים מכל סוג - תאנים, משמשים ושזיפים מגולענים
2 בצלים פרוסים
מעט שמן לטיגון
1/2 ליטר בירה כהה
2 - 3 מקלות קינמון
מלח ופלפל
למלית - 750 גר' בשר טלה טחון
2 בצלים קצוצים דק
חופן צנוברים קלויים
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
למשרה - 2 כפות דבש
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה, מצננים ומעבירים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומערבבים.

חורצים כיסים בפירות היבשים. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את הפירות היבשים כחצי שעה. ממלאים את הפירות בתערובת המלית ומהדקים.

מזהיבים במחבת עמוקה עם מעט שמן את פרוסות הבצל. מסדרים את הפירות הממולאים על הבצל, מוסיפים בירה, מעט מים, שארית המשרה, מלח, פלפל ואת מקלות הקינמון. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.


* מומלץ להגיש על אורז עם רוטב מהמחבת.
 

המתכון באדיבות מנחם נוי, השף והבעלים של מסעדת סוזאנה.


מחפשים מסעדות מעולות לאכול בהן? באתר העסקים של B144 תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות מכל הסוגים.


גולשים שאהבו את המתכונים האלה התעניינו גם במתכונים הבאים:


איך מכינים קובה?

3 מתכונים לארוחת חג מצומצמת

5 מתכונים לארוחת החג