מצבות בירושלים

(28 תוצאות)
Business locationsBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness location

עסקים נוספים נותני שירות בירושלים

קופונים והטבות

CouponCard thumbnail
מתנה
Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
מחירים
Category
מצבות גל
CouponCard thumbnail
10% הנחה
Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
על שיש חברון
*בלעדי למגיעים מהפרסום
Category
מצבות גני אביב
CouponCard thumbnail
קופון
5% הנחה על מגוון השירותים שלנו! צריכים הצללה או אוהל? התקשרו וציינו שיש לכם קופון B144.
Category
נגב אוהלים בע"מ
לכל הקופונים

מחירון מצבות מומלץ

  • יסוד למקום בקבורת סנהדרין
    200

  • יסוד למקום בודד בקבורת שדה
    540

  • יסוד למקום בקבורת על בבית העלמין ירקון
    540

  • יסוד למקום משפחתי בקבורת מכפלה
    655

  • יסוד למקום בשיטת הדס אתרוג ערבה
    655

* המחירון מהווה מחירון בסיסי, והינו בגדר המלצה בלבד.למחירון המלא

כתבות על מצבות

איך לבחור מצבה מתאימה? מאיזו אבן ובאיזה סוג של עיבוד? איפה וממי לרכוש? האם יש מגבלות בנושא ומה נהוג לכתוב?

מצבות בירושלים – סוגי אבנים

ראשית, כדי להנציח בצורה הטובה ביותר את יקיריכם, כדאי לבחור באבן המתאימה ביותר לאופי הנפטרים והמשפחה, ולקחת גם בחשבון את עמידות האבן שבה תשתמשו. בארץ נהוג לרוב להשתמש בשלושה סוגים עיקריים של אבן לצורך בניית והקמת לוחות הנצחה וזיכרון ומצבות, ואלה הם:

  • אבן חברון או אבן רמון: סוג יחסית בהיר של אבן, עמיד במידה טובה ויחסית לא יקר. הוא מקובל מאוד למצבות 'ממלכתיות' (כמו אלה של חללי צה"ל) ומשדר צניעות ואפילו משהו שמאוד מחובר לארץ ישראל.
  • מצבות שיש, בעיקר טורקי: סוג זה נוטה להיות מעט אפור או תכלת. הוא עמיד מאוד ונראה מכובד ומרשים. מחירו סביר, אבל הוא לא זול. בגלל שהוא קשה יחסית, גם מחיר העיבוד – גבוה.
  • גרניט: בעיקר שחור או לפחות כהה. אבן זו היא הקשה ביותר, היקרה והעמידה ביותר. בעדות שונות נוהגים לצרוב בה את תמונת הנפטר או הנפטרת ובכך להעצים עוד יותר את הזיכרון.

לאחר שבחרתם את סוג האבן, רצוי לבחור את סוג העיבוד. זה יכול להיות חלק, מבריק ומלוטש, גס למחצה או מעובד במה שמכונה "פראי". לכל סוג עיבוד של האבן יש למעשה מסר משלו, שתלוי כאמור באופי הנפטר והמשפחה.

איפה רוכשים מצבות בירושלים?

המקומות שבהם יש קבלני מצבות, הם בתי עלמין. חשוב לדעת שרק מי שיש לו רישיון מטעם חברה קדישא המקומית יכול להיות קבלן מצבות ולהתקין אותן בבתי הקברות. כמו כן, יש מגבלות מסוימות על גובה מצבה ולעיתים גם על אופי העיצוב, אך ברוב המקרים הקבלנים מודעים להן ויכולים לייעץ בנושא.

מלבד מגבלות מקומיות, שאותן כאמור כדאי לברר, הכיתוב הוא די חופשי ויכול להיות אישי מאוד. לכל חברה קדישא יש גם נוסחים מקובלים או אחידים שבהם אפשר להשתמש כלשונם או להתאים אותם.

המשך קריאה