ניסור וקידוח בבטון
(102 תוצאות)קופונים והטבות
כתבות על ניסור וקידוח בבטון
מידע על ניסור בטון
שיפוץ בית או שדרוג שלו והכנסת שינויים בכל מבנה באופן כללי, דורשים לעיתים קרובות הריסה של חלקים יצוקים בבטון. שינויים כאלה כוללים למשל הסרה של קירות תומכים או עמודים וקורות וחלקי בניין אחרים וכיום נעשים בניסור.
נניח והחלטתם לבצע עבודות שיפוצים שכוללות חלוקה מחדש של חלל הבית או הדירה. לאחר שבדקתם עם קונסטרוקטור או מהנדס אזרחי כיצד אתם יכולים לתמוך בבניין, גם אם תורידו קירות תמך או עמודים, אתם צריכים להביא אנשי מקצוע שיחתכו את החלקים שבנויים בבטון ויסירו אותם.
בעבר, כל שינוי כזה היה מצריך עבודה פיזית קשה תוך שימוש בפטישים כבדים, שזכו לכינוי "פטיש חמש קילו". לאחר מכן הגיע כלי עבודה חשמלי שנקרא "קונגו" ולמעשה היה סוג של פטיש אוויר ידני. כיום, עובדי עבודות בטון רבים משתמשים בדיסקים בגדלים שונים, לצורך חיתוך הבטון.
ניסור בטון - כיצד נעשה בפועל?
מדובר בכלים חשמליים מיוחדים שעליהם מורכב ברוב המקרים דיסק משונן שעשוי ממתכת קשה במיוחד או מתכת שמצופה באבק יהלומים, שמיועדת לעבודה קשה יותר. לכלים אלה יש מנועים חזקים במיוחד והם מניעים ומסובבים את המסורים במהירות גבוהה. תוך כדי העבודה, בגלל שהמסור מתחמם, מזרימים מים בסביבות מקום החיתוך, כדי שהמתכת לא תתעוות וכדי שאבק ולכלוך - דברים שמאפיינים מאוד עבודות בנייה בכלל - ישקעו ולא יתפזרו.
כלי העבודה לא כוללים רק מסורים, אלא גם מקדחים. אלה יכולים לשמש למשל קבלן בניין שמעוניין להעביר צנרת מיזוג או צנרת מים דרך קורה קיימת. במקרה כזה הוא קודח חור בקורה ומעביר דרכה את הצנרת, במקום להרוס אותה ולצקת אחרת במקומה. מקדחים אלה פועלים כמו המסורים ולרוב גם מופעלים על ידי אותן חברות או אנשי מקצוע.
אם אתם מזמינים קידוח או ניסור בטון, בדקו והשוו מחירים, שיטת עבודה וזמני עבודה. כמו כן, ודאו שלקבלן המבצע יש ביטוח ושהוא מתחייב לפנות את פסולת הבטון ליעד הטמנה מסודר, כפי שמחייב החוק.