פלאפל בתל אביב יפו

(22 תוצאות)
Business locationsBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness locationBusiness location
  • הלוגו של פלאפל שלמה ובניו נורדאו
    פלאפל שלמה ובניו נורדאו
    (1 המלצות)
    ניווט לעסק
    בן יהודה 232, תל אביב יפו

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של פלאפל ג'ינה
    פלאפל ג'ינה
    ניווט לעסק
    התחייה 15, תל אביב יפו

    לפרטים נוספים
  • הלוגו של מדאמס בע"מ
    מדאמס בע"מ
    ניווט לעסק
    ברזיל 17, תל אביב יפו

    לפרטים נוספים

עסקים נוספים נותני שירות בתל אביב יפו

    קופונים והטבות

    CouponCard thumbnail
    מתנה
    Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
    5
    CouponCard thumbnail
    מתנה
    Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
    מחירים אטרקטיביים
    CouponCard thumbnail
    מתנה
    Percentage iconבלעדי ללקוחות B144
    5
    לכל הקופונים

    פלאפל הוא אולי סוג האוכל המהיר האהוב והפופולרי ביותר בישראל. כמו בכל עיר, גם בתל אביב יפו תמצאו כמה וכמה דוכנים, שתמיד תהיה ביניהם תחרות על איפה מגישים את המנה הטובה ביותר, עם כמה שיותר סלטים או צ'יפס חופשי או פינוקים אחרים. בשנים האחרונות אנחנו רואים אפילו פלאפל בין דוכני אוכל לאירועים, לצד אוכל תאילנדי או (הלהיט האחרון) לחמניות באן.
    אומרים שהוא נולד במצרים, ושם מכינים אותו מפול, אבל בארץ נהוג להכין פלאפל מחומוס, לעיתים בתוספת של סויה או לחם או פרורי לחם. גם צורת הקציצה שונה: בעוד שבמצרים מכינים קציצה עגולה ושטוחה, גדולה יחסית, אצלנו מדובר ב"כדורים" שקוטרם בין ארבעה לחמישה סנטימטרים. 
    רוב המקומות ודוכני הפלאפל בתל אביב יפו מכניסים בתערובת הכדורים עצמה רק חומוס ותבלינים, עם מעט כוסברה או פטרוזיליה. מצד שני, יש מקומות ורשתות שמתגאים בסוגים שונים של פלאפל:

    • ירוק – לרוב עם הרבה פטרוזיליה או כוסברה
    • חריף – עם צ'ילי אדום, טחון דק
    • שומשום – תוספת של זרעי שומשום קלויים קלות, שמעניקים לכדור טעמים קצת מתקתקים, שמזכירים טחינה

     

    איך מגישים את המנה?

    בתור אוכל מהיר ולא כתוספת ליד החומוס, למשל, או בדוכני אוכל לאירועים, דוכני פלאפל מוכרים את המנה בפיתה-כיס רגילה, ולרוב לא בלאפה. 
    בפיתה מורחים חומוס, מכניסים שניים או שלושה כדורים ואז מוסיפים סלט טרי וחמוצים, שלושה כדורים נוספים וטחינה. לעיתים מניחים למעלה כדור נוסף, צ'יפס או תפוח אדמה מטוגן בבלילה.
    בסך הכול נהוג שיש שישה כדורים רגילים במנה או חמישה כדורים גדולים. אם מזמינים חצי מנה, מקבלים שלושה כדורים. 

     

    מה מגישים דוכני פלאפל בתל אביב יפו בתור תוספות?

    בהגשה עצמית תוכלו ליהנות מחמוצים וכבושים שונים, סלטים – לרוב כרוב וסלט ירקות קצוץ , טחינה, חריף ועמבה. המהדרין מציעים גם ירקות טריים חתוכים. 

    המשך קריאה