פתיחת סתימה בביוב היא משימה קריטית שדורשת ידע ומיומנות מקצועיים, כדי להבטיח פתרון יעיל ובטוח לבעיה שיכולה לגרום לנזק ולאי-נוחות משמעותיים. סתימות במערכת הביוב יכולות להיגרם ממגוון סיבות כגון פסולת, שומנים, או פריטים הנזרקים לשירותים. לעיתים, הסתימה נובעת מבעיות תשתית עמוקות יותר במערכת. לפניכם כל המידע על פתיחת סתימה בביוב.
איך מזהים סתימת ביוב?
סתימות עשויות להתפתח בהדרגה לאורך זמן, ולכן חשוב לשים לב לסימני האזהרה הבאים:
- זרימה לקויה - אם שמתם לב שהמים מתנקזים לאט יותר מהרגיל מהכיורים, האמבטיה או האסלה, זהו סימן מובהק לסתימה מתפתחת בצנרת.
- ריחות רעים - כאשר מצטברים בצינורות שיירי מזון, שומנים וחומרים אורגניים אחרים, הם מתחילים להירקב ולפלוט ריחות לא נעימים שעולים מהכיורים והתעלות הסמוכות.
- קולות חריגים - אם אתם שומעים צלילי נקישות או קולות מוזרים של גרגור, בעבוע או שאיבה כשהמים זורמים במערכת, זה יכול להעיד על הפרעה כלשהי במעבר התקין של הנוזלים בצנרת.
טיפ למניעת סתימות: מומלץ לפרק ולנקות את הסיפונים בכיורים מעת לעת כדי למנוע הצטברות של לכלוך.
סוגים נפוצים של סתימות
- סתימה בצינור משותף: במקרים בהם עולה ביוב מהשירותים ללא שימוש, מדובר לרוב בסתימה בצנרת משותפת בין הקומות בבניין מגורים. האינסטלטור יבצע במקרה כזה תיקון לצנרת בין הקומות.
- סתימה באמבטיה או במקלחת: סימן לסתימה כזו הוא ירידה איטית של המים ויצירת שלוליות. הסתימה נגרמת בדרך כלל מהצטברות שיער, ולפתיחתה נעשה שימוש בספירלה חשמלית.
- סתימה בשירותים: אחת הסתימות השכיחות ביותר, שיכולה להיגרם מכמות גדולה של נייר טואלט, מוצרי היגיינה או חפצים שנפלו לאסלה. לעתים ניתן לטפל בעזרת פומפה ידנית.
- סתימה בצנרת המטבח: נובעת פעמים רבות מבעיות בתשתית הצנרת, כמו העדר שיפוע מתאים בצינור ויצירת הצטברויות שומן. ניתן לנסות לפתור בעזרת שפיכת סודה לשתייה ודחיפתה פנימה בעזרת כף.
מי מתאים לטיפול בסתימה - אינסטלטור או ביובית?
טיפול בסתימה בביוב יכולה להתבצע על ידי אינסטלטור או ביובית, תלוי בסוג ובחומרת הסתימה.
פתיחת סתימת ביוב באמצעות אינסטלטור
אינסטלטור מקצועי יכול להתמודד עם סתימות קלות עד בינוניות במערכת הביוב של הבית או העסק. הוא מצויד בכלים ובידע לפתוח סתימות בצינורות, כיורים, אמבטיות ושירותים.
במסגרת העבודה שלי אני עובד עם לחץ מים, פותח סתימות במערכות ביוב, מבצע פתיחת קווים, ניקוי צנרת, ניקוי שורשים ועוד.
פתיחת סתימה באמצעות ביובית
כאשר מדובר בסתימה חמורה או סתימה שמקורה בחלק החיצוני של מערכת הביוב (למשל, בצינור הראשי המוביל מהבית לרשת הביוב העירונית), נדרשת התערבות של חברת ביובית. חברות אלו מצוידות בציוד מתקדם כגון מצלמות לאיתור סתימות, מערכות לחץ מים גבוה וכלים מיוחדים לפריקת סתימות עמוקות ומורכבות שאינן ניתנות לטיפול על ידי אינסטלטור. ביובית מתאימה לשימוש במקומות תעשייתיים, למשל, למוסדות ציבוריים, מסעדות וכדומה.
פתיחת סתימה בביוב באמצעות ביובית היא אחת השיטות היעילות והנפוצות לטיפול בסתימות במערכת הביוב. השיטה כוללת שימוש בכבל גמיש עם ראש פורץ סתימות, שמתקדם בתוך הצינורות ומפרק את החסימה. לעיתים, משתמשים גם בלחץ מים גבוה לניקוי ופתיחת הסתימה. השימוש בביובית מאפשר פתרון מהיר ויעיל לבעיות סתימה, מבלי לגרום נזק נוסף למערכת הביוב או לסביבה ומבטיח חזרה לשגרה במהירות ובבטחה.
לביובית יש שתי יתרונות עיקריים
- פתיחה בלחץ מים
- מכלית ענקית ששואבת את כל הביוב
איתור נזילות לאיתור סתימה בביוב
אני מחזיק את כל המכשור הנדרש לאיתור סתימה בביוב. לכל מכשיר יש תפקיד שונה לאיתור הבעיה.
מצלמה תרמית - עובדת על הפרשי טמפרטורה. היא יודעת לזהות משטח חם או קר יותר ולהראות אם יש משהו חריג. המצלמה עובדת על פי שיטת האינפרה אדום, היא יודעת להבדיל נקודתית מה הטמפ' בכל נקודה בקיר. בעזרת מצלמה תרמית ניתן לאתר נזילות ולבצע בדיקות איטום ובידוד.
מכשיר אקוסטי לאיתור נזילות - מצלמה זו בודקת את השמע ברגישות גבוהה ועל ידי השמיעה ניתן לאתר בעיות שונות, כמו נזילות מים סמויות.
מכשיר לאיתור בגז - מחדירים גז לתוך המערכת של המים, כאשר הגז יוצא אני עובר עם המכשיר מלמעלה ואז אני יכול לאתר את הנזילה
מצלמת ביוב - מצלמת ביוב שימושית מאוד כאשר רוצים לבצע בדיקה של מערכת האינסטלציה והניקוז שלו. באמצעותה ניתן לראות מה קורה בתוך הצינורות וכך לזהות סתימות שעלולות לגרום לבעיות בצנרת. מצלמת ביוב מתאימה לאסלות. הסיב שלה דק וניתן להכניס אותו דרך האסלה, מתאים למקרים שיש סתימה בסבוניה.
מצלמה לצנרת 4 טון - מצלמה שמכניסים לצנרת 4 טון וניתן לראות מה שקורה באופן ישיר.
פתיחת סתימה בביוב בבניין משותף
סתימה בבניין משותף ניתן לפתוח באמצעות מגוון דרכים:
- כבל סמארט
- מקסי מילר (מכשיר לפתיחת סתימות קשות)
- שטיפה בלחץ מים גבוה עם ביובית
פתיחת סתימה בביוב בבית פרטי
אני משחרר סתימות בבית פרטי עם כבל סמארט / ספירלה חשמלית / אקדח בלחץ אוויר / על ידי בלונים מיוחדים שאני מחבר למים. הטיפול יתבצע בהתאם למקרה ולסוג הסתימה.
האם ניתן לפתוח את הסתימה לבד?
כן, קיימים מקרים בהם ניתן לטפל בסתימה באופן עצמאי. לפניכם מספר טיפים איך לפתוח סתימה לבד:
- לנסות לפתוח את הסתימה עם פומפה, חשוב לאטום את פתח הניקוז הנוסף שיש בכיור כדי להגביר את האפקטיביות של השימוש בפומפה.
- אם הסתימה בשירותים, ניתן לקחת מקל שאיתו שוטפים את האסלה ולדחוף אחורה וקדימה
- אם זה לא מצליח, יש להזמין בעל מקצוע.
>>> סרטון פתיחת סתימה בשירותים
מחיר פתיחת סתימה בביוב
- עלות פתיחת סתימה בסיסית נעה בין 350-250 ₪, המחיר נקבע לפי מרחק הנסיעה. אם הנסיעה היא מחוץ לעיר המחיר יתייקר.
- עלות פתיחת סתימה עם ספירלה חשמלית נעה בין 450-350 ₪ לפני מע"מ.
- פתיחת סתימה בצנרת משותפת בבניין משותף נעה בין 1,200-600 ₪ תלוי במקרה ובשעה, בשעות הלילה המחיר יתייקר בכמה מאות שקלים.
- פתיחת סתימה בביוב בבניין מגורים משותף, המחיר הזול ביותר יהיה 450 ₪ לפני מע"מ, אם העבודה מורכבת המחיר יעלה בהתאם.
- משאבות ביוב לבתים פרטיים או בניין מגורים משותף, המחיר נע בין 7,500-2,500 ₪ לעלות התקנה חדשה של המשאבות הסטנדרטיות. מחיר ביקור טכנאי שירות למשאבות ביוב יעלה 480 ₪.
קובי דדבייב הוא אינסטלטור. כל המידע במאמר מטעמו בלבד.
>>> לערוץ היוטיוב שלו לחצו כאן