מערכת סולארית לחימום מים המותקנת בבתים משותפים, בעלת יתרונות רבים: ניתן לתפעל אותה בעלויות נמוכות, המראה שלה מאוד נקי ואסתטי והיא מסייעת בשמירה על איכות הסביבה, באמצעות כך שכנראה פחות תשתמשו בדוד חשמלי. אז אם אתם רוצים לדעת איך עובדת מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף ולמה היא חיונית דווקא במדינת ישראל, עשינו לכם סדר בכתבה הבא.

 

מה זה מערכת סולארית לחימום?

מערכת סולארית לחימום המים מותקנת בבתים משותפים. זאת מערכת סגורה המשותפת לכל הדיירים והיא מותקנת על הגג המשותף של הבניין. מערכת המים הסולארית אפקטיבית ויעילה ביותר, כיוון שיש לה יתרונות רבים. בזכות מערכת זו המראה בגגות נראה מאוד נקי ואסתטי, ניתן לתפעל ולתחזק אותן בעלויות נמוכות והיא מסייעת לשמירה על איכות הסביבה בכך שהיא חוסכת צורך בהפעלת דוד חשמלי. בשנים האחרונות החלו להשתמש במערכות סולאריות מרכזיות על גגות בניינים רבים למטרת חימום מים, מערכות אלו מחליפות את דודי השמש המסורתיים שכולם מכירים, המחוברים לכל דירה בנפרד וגם תופסים שטח מאוד גדול בגג הבניין. כמו כן, ניתן לחמם מים בכמויות גדולות בזכות מערכות אלו.


 

איך עובדת מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף?

המערכת הסולארית כוללת חלקים השייכים לכל דירה בנפרד, וגם חלקים המשותפים לכל הדירות יחד. בגגות הבניינים מותקנים כל הקולטים של כל הדירות הנמצאות בבניין, ומבפנים כל החלקים מתחברים למערכת אחת המשותפת לכולם. כמו כן, ישנה צנרת ראשית ומרכזית שמזרימה מים חמים והם מתחממים בקולטים. מים אלו נמצאים במערכת סגורה והיא מחממת את הדודים הנפרדים של הדיירים שנמצאים בתוך כל הדירות. המערכת פועלת באופן אוטומטי ובהתאם לצרכים של הדירות בבניין המשותף.

בנוסף, המערכת הסולרית נקראת גם "מערכת מאולצת", כיוון שהיא דוחפת את המים להגיע ליעד גם אם הוא נמצא רחוק מאוד. כמו כן, משאבת סחרור מים מאפשרת את הזרימה של המים במערכת הזו. תפקידה של משאבת הסחרור היא להעביר את המים החמים מהדודים, ועדיין לדאוג שהמים יתחממו באופן איכותי וחסכוני. בנוסף, היא מגנה מפני חיידקים ופטריות במים.
 

איך מתקינים מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף?

חשוב מאוד שאיש מקצוע בתחום דודי שמש המתמחה במערכת סולארית, יהיה מיומן בטיפול בתקלות ובהתקנה ראשונה של המערכת. כמו כן, חשוב להקפיד על טיפול ותחזוקה נכונים על ידי איש מקצוע. התחזוקה המומלצת של מערכות סולאריות הן בדיקת תקינות בין שנה לשנה וחצי. בנוסף, מומלץ לבצע שטיפה של המערכת הסולארית שבה מרוקנים את המים בקולטים, שטיפה בלחץ עד שמוציאים את כל הבוץ שהצטבר ומחזירים למקום.


 

לפניכם מספר שלבים להתקנה נכונה של המערכת:

  1. מקמו את הקולטים כך שצל לא ייפול עליהם ויגרום להפרעה בקליטה.
  2. שמרו על הסדר והאסתטיקה בהתקנה של הקולטים, כך שיהיו בשורה מסודרת ולא מפוזרות. בנוסף, הסתירו את הצינורות כדי שתתאפשר גישה נוחה במידה ויש תקלה או שצריך לבצע בדיקה.
  3. תפנו את משטחי הקולטים לכיוון דרום, ניתן לסטות 10 מעלות לכיוון דרום מזרח.
  4. עליכם למנוע פגיעה בציפוי בגג.
  5. בדקו שאתם מעגנים את המערכת כדי שלא יגרם נזק ממזג אוויר סוער.
  6. אל תתקינו את הקולטים מתחת לאנטנות.
  7. בסיום המתקין צריך לבדוק שמערכת תקינה.

..

 

כמה עולה להתקין מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף?

עלות התקנה של מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף תעלה בין 40,000-250,000 ₪. הדבר שהכי משפיע על עלות המערכת הסולארית הוא ההספק המותקן. כמו כן, גם על ההכנסות המגיעות מתעריפי הייצור לשוק הסולארי. לרוב, ההספק המותקן נמדד על פי קילוואט מותקן, הנקרא גם קילוואט פיק (שיא (Kwp– . בזכות שיטת מדידה זו ניתן להשוות בצורה יעילה יותר, בין סוגים של פאנלים סולאריים וגם בין יצרניות שונות, במסגרת הצעות המחיר של עלות מערכת סולארית.
 

 

 

למה מערכת כזאת כל כך חיונית במדינה כמו ישראל?

מערכת סולארית לחימום המים מאוד חיונית במיוחד במדינת ישראל, כיוון שיש בה רוב השנה שמש, גם בעונת החורף וברוב שעות היום. בעקבות זאת, השימוש באנרגיית שמש ירוקה חיונית כי היא יכולה להחליף אנרגיה מזהמת יותר. מעבר לכך שהיא יכולה לספק מים חמים לכל דיירי הבניין היא מגנה על איכות הסביבה, לכן מערכת סולארית בבתים משותפים מאוד חיונית. כמו כן, במידה ומתחזקים את המערכת בצורה הטובה ביותר, היא תעבוד באופן מדויק במשך המון שנים, גם למשך 50 שנה. חשוב לפנות לחברה מקצועית שתעזור לכם לשמור על תקינותה ותפקודה הנכון. בנוסף, במידה וצריך לבצע שדרוג ותיקונים מומלץ לעשות זאת.

 

גרים בבניין משותף? מעוניינים במערכת סולארית? מצאו עסקים באזורכם המתמחים באנרגיה סולארית:
 

אנרגיה סולארית באזור חיפה

אנרגיה סולארית באזור תל אביב

אנרגיה סולארית באזור ירושלים

אנרגיה סולארית באזור ראשון לציון

אנרגיה סולארית באזור באר שבע