הוראות ההכנה לקפה שחור רבות כמעט כמו מספר המילואימניקים שעברו בצה"ל.
ובכל זאת, יש שיטה אחת בדוקה ופשוטה להכנת קפה שחור, שהתוצאה שלה היא קפה ריחני עם קרמה (קצף) יפה ואיכותי, ולא קפה שרוף או דליל.
כמה קפה?
- השתמשו בקפה טרי ככל האפשר, רצוי טחון על המקום.
- הכמויות נעות בין כפית לשתי כפיות, בהתאם לגודל הכוס אליה אתם מוזגים את הקפה.
- עוד דבר שיש לקחת בחשבון הוא מידת הקלייה של הקפה: אם הוא קלוי מאוד, הוא יהיה מריר יותר, ולכן אפשר יהיה להוריד מעט מכמות הקפה לכל כוס.
הכנת הקפה
- הרתיחו את כמות המים שאתם רוצים בה – לפי מספר כוסות הקפה ולאחר שהמים רתחו, הסירו את הפינג'אן מהאש.
- לאחר דקה הוסיפו את הקפה למים וערבבו ערבוב קל או שניים
- החזירו את הקפה לאש והמתינו – לא חייבים לערבב כל הזמן – שהקפה "יפרח", כלומר ייפתח ויבעבע.
- במצב הזה אפשר להוריד אותו מהאש ולהוסיף סוכר לפי הטעם:
- מערבבים את הסוכר לקפה, מחכים שהגרגרים ישקעו ומוזגים לכל אחד –
- תחילה מהקצף – חלקו העליון של הקפה – ואז משאר תכולת הפינג'אן.
- ·אם לא חיממתם יותר מדי את הקפה, אתם אמורים לקבל קרמה טובה ויפה על כל שטח הכוס והטעם לא יהיה שרוף.
- אם חלטתם את הקפה מעט מדי, הטעמים שלו יהיו 'רזים' ושטוחים, ולא עמוקים.
מה לגבי הל?
- הל מוסיפים כאשר טוחנים את הקפה.
- להל יש סוג של מתיקות בפני עצמו ולכן כדאי להוסיף אותו לקפה קלוי מאוד ולזכור להוריד קצת מכמות הסוכר, גם אם אתם ממתיקים את הקפה שלכם.
מה עם חלב?
קפה שחור עם חלב אפשר כבר להכין בשיטת קפה בוץ – מזיגה של מים רותחים על הקפה.
ממש לא צריך לעבור את כל תהליך הבישול והחליטה המוקפד שתיארנו, בשביל קפה שחור עם חלב, שרבים היו מוציאים אל מחוץ לחוק.
עייפים? מתים לכוס קפה? היכנסו למדור בתי קפה במדריך העסקים של b144, ותמצאו בקלות בית קפה ממש ליד הבית – או המשרד.