רוב האימהות היום בוחרות לסיים את חופשת הלידה שלהן מהעבודה לאחר שישה חודשים ראשונים לתינוק. מומחים ממליצים להניק ולסיים את תקופת ההנקה בסיום החודש השישי. אולם, תינוקות כבר יכולים לאכול מזונות שונים במרקמים שונים כבר מגיל ארבעה חודשים ולכן, טוב להקדים תרופה למכה ולנסות את טעמן השונה של תרכובות מזון לתינוקות על מנת שנוכל לוודא שאכן מגיע לתינוק שלנו הטוב והטעים ביותר עבורו.
שלב הטעימות (בין גיל 4 חודשים לבין 6 חודשים) יכול ובהחלט מסייע להתפתחות תזונת תינוקות ונותן מעבר חלק יותר ממזון נוזל למוצק בהדרגתיות ובבקרה. ברגע שניתן כמות קטנה יחסית של מזון מסוג שונה- נוכל להרגיל את המערכת החיסונית לסוגים שונים של מזונות ולתת לה להתמודד עם השפעת המזונות על גוף הילד.
כאמור, הטעימות יחלו לא לפני גיל 4 חודשים ויהיו בכמויות קטנות בלבד: כפית או כף שטוחה ובמרקם טחון בלבד על מנת לאפשר את מעבר המזון הנוזלי למוצק.
ניתן לרסק ולטחון ירקות ופירות, ומשם לעבור לאט לאט ובהדרגה זהירה למזונות עשירים יותר כמו בשר בקר, עוף, ביצים ועד לקטניות. השלבים נעשים בהדרגה ובשליטה על מנת למנוע בעיות בקיבה ולגלות רגישויות למזון אפשריות.
יש להיזהר עם בוטנים- כיוון שילדים רבים מגלים רגישות לבוטנים ולמוצריהם (למשל : במבה) עוד מגיל קטן. ניתן בהזדמנות זו גם לבחון את השפעת הטחינה וחשיפה הדרגתית לגלוטן על מנתץ לשלול צליאק. חשיפה מוקדמת של בוטנים בגילאים מוקדמים של התינוק (בין גיל 17 שבועות ומעלה) בהחלט יכולה לסייע לפתח עמידות לאלרגיה זו- אחת האלרגיות היותר מסוכנות שקיימות לילדים והיכולה להביא לתמותה.
מגיל חצי שנה ואילך, כבר תחושו ברצונו של התינוק לאכול וללעוס מזונות שונים ומשונים. יצר הסקרנות יגבר והתינוק ירצה לאכול מזונות שמעולם לא אכל. ניתן להגיע מגיל חצי שנה ואילך כבר לארוחה עשירה ושלימה המורכבת ושמה דגש בעיקר על מזונות עשירים בברזל.
לסיכום: הקפידו להתחיל את שלב הטעימות במינונים קטנים ועדינים, זהו אלרגיות מוקדמות ורגישויות מקומיות על מנת לשמור על תינוקכם בריא ככל האפשר בעת המעבר מחלב אם המגן והעוטף למאכל מוצקים.
בתיאבון!
אתר http://www.hapalot.co.il/ תמיד בשבילך.