הכנת חומוס מגרגרים יבשים
להכנת חומוס, קנו חומוס קטן – גרגרים קטנים.
החומרים
- ½ ק"ג חומוס יבש
- טחינה גולמית "לבנה"
- כוס וחצי מים מבישול החומוס
- כפית מלח
- רבע כפית כמון (לא חובה)
- רבע כפית סוכר (לא חובה)
הכנה
- 1. לפחות יום קודם להכנה, שוטפים ובוררים את החומוס
- 2. מתפיחים את החומוס בקערה גדולה עם מים. אפשר לבצע את ההתפחה גם יותר מיום, ולחכות עד שהחומוס נובט, במקרר (אז מנביטים באווירה לחה, לא תחת מים). מתקבל חומוס במרקם חלק וקל יותר.
- ביום ההכנה, שוטפים את החומוס מהמים ומעבירים לסיר גדול
- ממלאים מים בסיר עם החומוס ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה קופים את הקצף שעלה ומרחיקים את הקליפות שהשתחררו וצפות וממשיכים לבשל ללא מכסה ועל אש בינונית, עד שהחומוס מתרכך
- בודקים אם הגרגרים מוכנים לטחינה על ידי מעיכה שלהם. אם הם נמעכים ממש בקלות – הם מוכנים
- מוציאים ושומרים בערך כוס וחצי ממי הבישול ומסננים את החומוס משאר המים
- מעבירים את הכל למעבד מזון
- מוסיפים תבלינים ומלח וטחינה לפי הטעם – התחילו בלא יותר מאשר חצי כוס – וטוחנים תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת מרקם מתאים
- אפשר להוסיף לימון או שמן זית כבר בשלב ההכנה, אבל אפשר גם בהגשה, כמובן.
- יש לקרר ככל האפשר מיד.
מתכון שני – עם חומוס מקופסא
- זה בהחלט אפשרי, זה קל ונח והחומוס שמתקבל טעים וטעמו תלוי יותר בתיבול שלכם, מאשר מכל דבר אחר.
- יש להשתמש בקופסא שלמה של חומוס משומר, כאשר מסננים ושומרים לפחות כוס אחת ממי הפחית.
ההכנה פשוטה:
- מעבירים את כל הגרגרים למעבד מזון עם התבלינים השונים מהמתכון הקודם – אך ללא המלח(!) – ומעבדים.
- מוסיפים ממי השימורים לפי הצורך, בהדרגה, תוך כדי העיבוד, עד לקבלת המרקם המתאים.
הגישו את החומוס שלכם תמיד חם, עם מעט שמן זית ולימון בצד. אפשר לחמם חומוס במיקרו, על חום נמוך.
רוצים בכל זאת חומוס מחומוסיה? כאלה לא חסרות במדריך העסקים של בזק b144: היכנסו למדור חומוסיות, וצאו על בטן מלאה.