איזה חומוס?

  • לחומוס משתמשים בזן עם הגרגרים הקטנים. 
  • לפלאפל משתמשים בחומוס מהזן הגדול. 

מתכון לחומוס

מרכיבים

  • 2 כוסות חומוס
  • 2/3 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • בצל קטן
  • כמה שיני שום
  • כפית סודה לשתיה
  • מלח לטעם
  • כמון לטעם וקורט סוכר

הכנה

  1. בוררים את גרגרי החומוס ושוטפים אותם
  2. מסננים ומעבירים לקערה גדולה, אותה ממלאים במים
  3. משרים למשך לילה לפחות, ועדיף 12 שעות, ומחליפים את המים בכל כמה שעות
  4. לשיפור התוצאה וקבל חומוס חלק ומתקתק יותר, אפשר להמתין שהחומוס ינבוט
  5. מבשלים את החומוס בישול ראשון: מכניסים אותו לסיר מתאים ומוסיפים מים עד לגובה של 5 ס"מ מעל לגרגרים
  6. מביאים את המים לרתיחה וממשיכים לבשל – ללא מכסה – כעשר דקות
  7. שופכים את המים ומסננים את החומוסים
  8. מחזירים לסיר ומוסיפים את הבצל, השום וסודה לשתיה
  9. אפשר לבשל בסיר לחץ ולקצר את תהליך הבישול (עם פחות סודה לשתיה)
  10. מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך, ומדי פעם קופים (מסירים) את הקצף שנוצר
  11. לאחר שחומוס רך – נמעך בקלות רבה בין האצבעות – מסננים אותו ומעבירים למעבד מזון (ללא הבצל)
  12. מוסיפים מעט מהמים ואת התבלינים ומעבדים עד שהחומוס הופך למשחה גסה
  13. מוסיפים את הטחינה בהדרגה ומים, אם צריך- וממשיכים לעבד את החומוס עד שהוא חלק במידה הרצויה לכם.
  • קחו בחשבון שהחומוס מתקשה ומתעבה במקרר ולכן אפשר לעבד אותו למידה מעט דלילה מהרצוי.
  • אם החומוס לא מתעבה כמו שרציתם אחרי שהצטנן, אפשר להוסיף מעט טחינה

עם מה אפשר להגיש את החומוס?

  • תוכלו לחמם מעט טחינה לא סמיכה מדי, לקצוץ לתוכה פטרוזיליה ולהשתמש בה בתור רוטב לחומוס, עם מעט גרגירים. 
  • אפשר לרסק פלפלים חריפים ולערבב אותם עם שמן זית ולימון, כתוספת לחומוס
  • חומוס אפשר להגיש כמובן גם עם בשר טחון, מטוגן במחבת עם הרבה בצל, כמון ופלפל שחור. 
  • ואל תשכחו את הפיתות!


בא לכם חומוס? למה שלא תיכנסו למדריך העסקים של b144 תמצאו וחומוסיה קרובה אליכם, ותצאו לנגב משהו.