איזה חומוס?
- לחומוס משתמשים בזן עם הגרגרים הקטנים.
- לפלאפל משתמשים בחומוס מהזן הגדול.
מתכון לחומוס
מרכיבים
- 2 כוסות חומוס
- 2/3 כוס טחינה גולמית
- מיץ מלימון אחד
- בצל קטן
- כמה שיני שום
- כפית סודה לשתיה
- מלח לטעם
- כמון לטעם וקורט סוכר
הכנה
- בוררים את גרגרי החומוס ושוטפים אותם
- מסננים ומעבירים לקערה גדולה, אותה ממלאים במים
- משרים למשך לילה לפחות, ועדיף 12 שעות, ומחליפים את המים בכל כמה שעות
- לשיפור התוצאה וקבל חומוס חלק ומתקתק יותר, אפשר להמתין שהחומוס ינבוט
- מבשלים את החומוס בישול ראשון: מכניסים אותו לסיר מתאים ומוסיפים מים עד לגובה של 5 ס"מ מעל לגרגרים
- מביאים את המים לרתיחה וממשיכים לבשל – ללא מכסה – כעשר דקות
- שופכים את המים ומסננים את החומוסים
- מחזירים לסיר ומוסיפים את הבצל, השום וסודה לשתיה
- אפשר לבשל בסיר לחץ ולקצר את תהליך הבישול (עם פחות סודה לשתיה)
- מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך, ומדי פעם קופים (מסירים) את הקצף שנוצר
- לאחר שחומוס רך – נמעך בקלות רבה בין האצבעות – מסננים אותו ומעבירים למעבד מזון (ללא הבצל)
- מוסיפים מעט מהמים ואת התבלינים ומעבדים עד שהחומוס הופך למשחה גסה
- מוסיפים את הטחינה בהדרגה ומים, אם צריך- וממשיכים לעבד את החומוס עד שהוא חלק במידה הרצויה לכם.
- קחו בחשבון שהחומוס מתקשה ומתעבה במקרר ולכן אפשר לעבד אותו למידה מעט דלילה מהרצוי.
- אם החומוס לא מתעבה כמו שרציתם אחרי שהצטנן, אפשר להוסיף מעט טחינה.
עם מה אפשר להגיש את החומוס?
- תוכלו לחמם מעט טחינה לא סמיכה מדי, לקצוץ לתוכה פטרוזיליה ולהשתמש בה בתור רוטב לחומוס, עם מעט גרגירים.
- אפשר לרסק פלפלים חריפים ולערבב אותם עם שמן זית ולימון, כתוספת לחומוס
- חומוס אפשר להגיש כמובן גם עם בשר טחון, מטוגן במחבת עם הרבה בצל, כמון ופלפל שחור.
- ואל תשכחו את הפיתות!
בא לכם חומוס? למה שלא תיכנסו למדריך העסקים של b144 תמצאו וחומוסיה קרובה אליכם, ותצאו לנגב משהו.