מרבית המקפיאים המודרניים לא סובלים מבעיות של קרח בתא ההקפאה, אלא אם כן השארתם את דלת המקפיא פתוחה או שהוא סתום או שיש בו תקלה כלשהי.
בכל אופן – מקפיא מודרני או מקרר ישן – הפשרת המקפיא צריכה להיעשות בצורה נכונה, כדי לא לפגוע בחלקי הפלסטיק.
מבצע פריזר: שלב ההכנות
אם יש לכם מזון במקפיא, אתם רוצים לשמור עליו קפוא ככל האפשר.
- הכינו צידנית או שתיים, לפי הצורך, וכמה מגבות מטבח.
- אם יש לכם קרחומים קפואים – מה טוב. אם לא, קנו שקית או שתיים של קוביות קרח.
- הכינו סמרטוטים נקיים וכמה עיתונים וקערות או קומקום למים חמים, בהתאם לשיטת ההפשרה שבה בחרתם.
- הניחו ניירות עיתון או סמרטוטי רצפה מסביב למקפיא או למקרר, לספיגת מים מהקרח שיפשיר.
מבצע פריזר: ההפשרה
- העבירו את המזון לצידניות.
- רצוי לבודד כל מוצר או שניים במגבת או נייר עיתון. אלה ישמשו לבידוד וגם לספיגת נוזלים.
- הניחו את הקרחומים או הקרח מעל כל המוצרים וסגרו את הצידנית.
- העבירו את התרמוסטט לטמפרטורה הכי גבוהה (אם מדובר במקפיא נפרד, נתקו אותו מהחשמל או כבו אותו)
- הוציאו את כל חלקי הפלסטיק, מגשים וכד' והניחו בכיור.
- אם צריך, השאירו במקפיא רק את אחד המדפים:
- הרתיחו מים בקומקום ומלאו קערה מתאימה.
- את הקערה הניחו על המדף במקפיא וסגרו הדלת.
- אדי המים ירככו את הקרח.
- בזמן זה, נקו את חלקי הפלסטיק שהוצאתם מהפריזר ויבשו אותם היטב.
- חזרו למקפיא, ובעזרת ספטולה מפלסטיק, כף עץ או בידיים, הרחיקו בעדינות את הקרח מבלי לפגוע בדפנות.
- אם צריך, חזרו על הפעולה עם המים הרותחים. אתם יכולים גם לעבור עם סמרטוט טבול במים חמים, כדי להפשיר עוד קרח.
שימו לב: בתחתית תא ההקפאה יש לרוב יציאה למי ניקוז. ודאו שמים יוצאים דרכה. אם לא- ייתכן מאוד והיא סתומה:
- נסו לנקות אותה בעזרת קיסם או מהדק. עשו זאת בזהירות רבה, על מנת שלא לפגוע בצינור שיוצא מהמקפיא.
- לאחר שהוצאתם את כל הקרח, נקו את תא ההקפאה ויבשו אותו היטב.
- נקו את הגומיות (סמרטוט טבול במים חמים) וודאו שהן שלמות ותקינות.
- החזירו את כל חלקי הפלסטיק לפריזר.
- הפעילו את המקפיא ולאחר שהוא קר, החזירו לתוכו את המזון.
פריזר לא תקין? קרח? היכנסו עכשיו למדור טכנאי מקררים במדריך b144, והזמינו טכנאי לביתכם.