מה צריך להיות בבר ביתי?
בבר ביתי בסיסי, רצוי מאוד שיהיו לכם לפחות משקאות מהסוגים הבאים, באיכות טובה:
- וודקה
- ג'ין
- ויסקי
- רום לבן
- טקילה
הוסיפו עליהם מיקסרים – משקאות לא אלכוהוליים או בעלי אלכוהול נמוך:
- קמפרי
- ורמוט אדום וורמוט לבן
- משקאות מוגזים כמו טוניק, קולה, ג'ינג'ר אייל וסודה כמובן.
ותמיד-תמיד שיהיה לכם שייקר אחד, ג'יגר למדוד בו נפח וקרח. המון-המון קרח.
כללים מאוד בסיסיים לקוקטיילים
אפשר לערבב כמעט הכול עם כל דבר, אבל:
- אל תכניסו יותר מ- 70 מ"ל אלכוהול בקוקטייל בודד
- זכרו שמיצי פירות ומשקאות חלביים לא הולכים יחד.
- משקאות חריפים מבוססי חיטה (וודקה או ויסקי) לא מסתדרים עם יין
- אל תערבבו שני סוגי משקאות לבנים – טקילה סילבר וג'ין, למשל – בקוקטייל אחד, אלא אם אתם בעניין של לדפוק את הראש.
והנה שלושה מתכונים בסיסיים, שתמיד מצליחים:
אמריקנו
כשהאדון קמפרי הגיש את הקוקטייל הזה לראשונה בבר שלו, הוא קרא לו "מילנו-טורינו": הקמפרי הגיע ממילאנו ואילו הוורמוט (צ'ינזאנו) מטורינו.
האמריקאים התאהבו בשילוב המריר-מתוק הזה, וכך קיבל הקוקטייל את שמו המוכר יותר.
- נותנים כמה קוביות קרח בכוס גבוהה ויוצקים עליהן 60 מ"ל קמפרי ו- 60 מ"ל ורמוט אדום (מתוק).
סוגרים בסודה ומגישים עם פלח תפוז.
מרטיני יבש
המבחן האמיתי לכל ברמן הוא הכנת מרטיני יבש, אמיתי ומדויק. תתפלאו כמה נכשלים במשימה הזו, שנראית פשוטה למדי:
- מקררים כוס קוקטייל (כוס מרטיני).
- בכוס ערבוב יוצקים 20 מ"ל ורמוט אקסטרה דריי על קרח, ומסובבים בכפית רק כדי לצפות את הקרח.
- מסננים החוצה היטב את הוורמוט ויוצקים לכוס 75 מ"ל ג'ין.
- מסובבים את הקרח עם הג'ין ואז מסננים את הג'ין לכוס הקוקטייל.
אפשר לקשט בזית ממולא או בזסט של לימון.
לונג איילנד אייס טי
אין שום דבר שקשור לתה, במתכון הזה:
מערבבים בשייקר, עם קרח:
- 45 מ"ל ג'ין
- 45 מ"ל וודקה
- 45 מ"ל רום לבן
- 45 מ"ל ויסקי אמריקאי
- מיץ מחצי לימון
מסננים לכוס גבוהה וסוגרים עם קולה.
בהצלחה בבוקר למחרת.
צריכים לצייד את הבר הביתי שלכם במשקאות חריפים? אין בעיה. היכנסו לקטגוריית יין ומשקאות אלכוהוליים באתר b144.