השנה החלטנו להכין עבורכם צ'קליסט מהיר וממצה של ההכנות לארוחת החג ולאירוח במהלכו בכלל.

 

כלל ראשון – חלקו למנות קטנות

אל תסתערו בבת אחת על כל המטלות ואל תשאירו הכל ליום-יומיים האחרונים לפני החג.

  • חלקו את המטלות והדברים השונים למנות קצובות ככל האפשר כדי להנמיך את האש ולהוריד את הלחץ.

 

הזמנות וחלוקת מנות

בוודאי הזמנתם את כל מי שיש להזמין לחג ברגע בו פרקתם את הסוכה או לכל המאוחר כבו נרות החנוכה.

אבל האם חילקתם את המנות והמטלות בין האורחים?

  • אם אתם לא מכינים הכל בעצמכם, חלקו את המנות השונות בין האורחים.

למזלנו, תפריטי הפסח הם פחות או יותר קבועים וכל אחד ואחת אוהבים להכין מנות מסוימות.

  • חלקו את העבודה תוך שיתוף פעולה עם המוזמנים. תמיד יהיה מי שיעזור.

 

שבוע לפני החג או עשרה ימים קודם לו

  • הזמינו דגים – לפני החג, הקרפיונים הופכים פתאום נדירים במחוזותינו ונוצר מחסור.

אם צריך, הזמינו דגים טחונים מוקדם ככל האפשר לפני החג והקפיאו.

  • הזמינו פרחים – אם אתם מתכננים סידור מיוחד או מפואר, הזמינו את הפרחים מבעוד מועד.
  • הבריקו כלים – סכו"ם וכלי כסף, פמוטים, צלחות וכלי הגשה אחרים.

ההברקה משמשת לוודא שיש כל הכלים הדרושים, כך שניתן לעשות השלמות מהירות, ולא ברגע האחרון.

  • ודאו שיש מספיק מפות, מכובסות ומגוהצות. קנו מפיות.

קחו מפות פרומות לחייט וסדרו את השוליים שלהן (אוברלוק).

  • אם אתם מתכננים על כלים חד פעמיים – זה הזמן לקנות אותם! ברגע האחרון תישארו עם מבחר מצומצם מכפי שהייתם רוצים.

 

בשבת שלפני החג

אם יש מנות שאתם מתכננים להגיש לראשונה בפסח – זה הזמן להכין מהן דוגמא.

  • נסו מתכון חדש מבעוד מועד, כדי לא ליפול בערב החג.

 

יום-יומיים לפני ארוחת החג

  • קנו את הפרחים
  • בשלו את הבישולים שאפשר – מרק, צלי...
  • ודאו שיש לכם מספיק כדורים נגד כאב ראש
  • נקו את הבית ניקוי אחרון
  • סדרו את השולחן
  • תכננו את סדרי הישיבה

 

שעה לפני שהאורחים מגיעים

  • ודאו שהמדיח ריק
  • החליפו לבגדי חג

 

חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים

  • פתחו את היין, מזגו ממנו כוסית לעצמכם ושבו להירגע. הכל יהיה בסדר.

 

זקוקים לכלים חד פעמיים? היכנסו עכשיו לקטגוריית כלים חד פעמיים באתר b144>