כלי בית מסיליקון

אם בעבר כל מטבח ממוצע היה מחזיק במגוון מצומצם ביותר של כלי בישול ואפייה ומתמקד רק במתכונים פשוטים ובסיסיים, כיום המצב לגמרי שונה. עולם הבישול והאפייה החובבני פלש בשנים האחרונות לכל בית, והתנסויות בהכנת מתכונים מקוריים מסופקות על ידי בשלנים חובבנים בכל גיל ומכל עדה, לא מעט הודות לשדרוגים בתחום כלי הבית, הבישול והאפייה, אשר בין הבולטים שבהם נמצאים כלי בית מסיליקון. למי שעדיין לא התנסה בפלאי כלים אלו מומלץ להכיר אותם ואת יתרונותיהם הרבים שיגרמו לכל אחד להפוך לשף במטבח הפרטי.

גמישות ופרקטיות רבה

בניגוד לחשש הרווח, כלי בית מסיליקון אינם מסוכנים לבריאות ואינם משחררים חומרים רעילים בחום גבוה או נמסים אל תוך הבישול והאפייה ולכן הם זוכים לאישור ממכון התקנים הישראלי, משרד הבריאות ולאישור ה-FDA  האמריקאי. כלים אלו עמידים בחום גבוה ביותר - לפחות עד 220 מעלות צלזיוס, והם בטוחים לגמרי לבישול ולאפייה, בניגוד לתבניות העשויות אלומיניום או מתכת לדוגמה אשר הופכות לפחות ופחות נפוצות מסיבה זאת.

יתרון נוסף של כלי בית מסיליקון הוא ההתאמה של החומר לכל מטרה: מלבד תבניות אפייה ובישול ניתן למצוא כלי בית מסיליקון בדמות מערוכים, מחזיקי סירים, מברשות למריחה ועוד. הסיליקון מיוצר בכל צורה אפשרית ויתרונותיו כדוחה כתמים או ריחות משתלבים מצוין עם הדרישות של עולם הבישול והאפייה. כלים אלו ניחנים גם בעמידות גבוהה ונשמרים לאורך זמן במצב חדיש ומצוין, בניגוד לסירים מטפלון לדוגמה שמתכלים מהר או לסכו"ם שעשוי להחליד.

צבעוניות ועיצוב מקורי

מאפיין בולט נוסף של כלי בית מסיליקון הוא הגמישות הרבה שבה הם ניחנו, הודות לחומר הסיליקון.  – ניתן למצוא תבניות אפייה המעוצבות בגדלים ובצורות שונות, כמו לדוגמה תבנית בצורת לבבות או שושנים. גמישות התבניות מאפשרת הוצאה קלה של המאפה מתוכם וניקוי מהיר. הגמישות הרבה גורמת לכך שכלים אלו תופסים מעט מאוד מקום אחסון בשל יכולתם להתקפל בקלות, בניגוד לכלים מסוגים אחרים.

כלי בית מסיליקון מתאפיינים גם בשלל צבעים – מה שבהחלט משדרג את חווית הבישול ואת מראה המטבח בניגוד לצבעים מונוכרומים המאפיינים סירים, מחבתות וכלי מטבח אחרים אשר מתרכזים בפונקציונליות שלהם ולא במראה. ולבסוף, כלים אלו נמכרים במחירים הנמוכים משמעותית בהשוואה לכלי מטבח אחרים, מספקים עלות תועלת גבוהה וניתן להשיגם בכל רשת שיווק, מבלי לכתת רגליים לחנויות מתמחות.