המתכון הבא הוא לחטיפי זיתים וגבינה, שמתאימים מאוד למגוון שלם של הזדמנויות לאירוח: מברנץ' קל בגינה, דרך אפריטיבו של לפני השקיעה ועד אירוח ערב קליל.
אם לא מצאתם זיתים ממולאים, קנו זיתי "חרוזית" ירוקים ומלאו אותם בעצמכם בפיסות גמבה כבושה או שום כבוש או שילוב של שום כבוש וגבעולי שום כבושים; כל אלה זמינים על מדפי הכבושים והמוחמצים בכל הסופרים.
חשוב ללוש את הבצק רק עד שהוא אחיד ולא יותר, כדי לשמור שלא יהפוך כבד מדי. אפו ללא טורבו, כדי למנוע את התייבשותו.
מרכיבים
- כוס ורבע גבינת טל-העמק או דומה לה, מגוררת
- כף פרמזן, גרוייר או אפילו גבינה כחולה - מגוררת
- 2 כפות חמאה מרוככת
- ¾ כוס קמח רגיל
- ¼ כפית פלפל צ'ילי גרוס (אפשר פחות, לפי העדפתכם)
- 24 זיתים ממולאים בגמבה או שום, לפי העדפתכם
הכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
משמנים קלות נייר אפיה שאותו מניחים על תבנית התנור.
במסננת, מסננים את הזיתים מהנוזלים.
בקערה מתאימה, מערבבים את הגבינות והחמאה לקבלת מאסה אחידה.
מוסיפים את הקמח והצ'ילי הגרוס ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד; ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מעט חמאה, אם הוא יבש מדי.
קורצים מעט מהבצק ועוטפים כל זית במעט בצק, בצורה אחידה, כך שנוצר מעין קובה ממולא.
מניחים על נייר האפייה ואופים כ- 15 דקות, או עד שהבצק משחים למעלה.
בתום האפייה, משחררים בזהירות את החטיפים ואז מניחים להתקרר. אם יש צורך לשמור, שומרים בכלי סגור, אבל עדיף להגיש סמוך ככל האפשר לאפיה (אחרי שהחטיפים התקררו מעט, למניעת כוויות).
משקאות מתאימים: ג'ין וטוניק, יין לבן מבעבע או בירה קלה.
טיפ חשוב
ניתן להקפיא את החטיפים לפני האפייה ולאפות אותם ישירות מהמקפיא, בלי להפשיר. יש להאריך את זמן האפייה בכמה דקות, ולא יותר. בצורה כזו יש לכם אפשרות להכין כמות גדולה של חטיפים מראש ולהיות מוכנים לכל אירוח וכל אירוע.
מחפשים בית מאפה? היכנסו לרשימת מאפיות באתר b144 ותתפנקו במאפה טרי וטעים.