מקרר

זה נראה בסיסי, וזה אכן בסיסי: מקרר טוב ואמין הוא הא' של כל מטבח, כאשר בלעדיו אי אפשר לנהל משק בית מודרני. 
בחירת מקרר צריכה להתבסס על כמה פרמטרים פשוטים:

  • נפח – בהתאם לגודל המשפחה והצרכים שלה. רצוי לתכנן כך שהמקרר יתאים למדרגה הבאה. אם אתם חיים חיי רווקות, קחו מקרר שמתאים לזוג. אם אתם בזוגיות מוצלחת – קנו מקרר משפחתי קטן. 
  • גודל פיסי – דירות קטנות – מעט מקום. חשוב למדוד את מידות הנישה שעומדת לרשות המקרר שלכם. 
  • צריכת אנרגיה – חפשו מכשיר עם דרוג אנרגטי טוב ככל האפשר. הדילמה? דווקא המקררים הקטנים לא מצטיינים בתחום הזה, אלא אם כן קונים מקרר יקר יחסית. 

כירה

חייבים כירה טובה, וגם כאן, רצוי וכדאי לבחור במידה נכונה ומתאימה. 
לא חייבים ארבע להבות דווקא, אבל קחו כירה שתהיה רחבה ככל האפשר וקלה לניקוי

תנור

נפרד או משולב עם כירה? החלטה שלכם. 

  • אם מדובר בדירה עירונית קטנה לזוג צעיר או רווקים, והמקום מצומצם, למה שלא תשקלו לקנות תנורון; מה שנקרא 'טוסטר אובן'. 

מחירי התנורונים בהחלט סבירים, וכיום יש מכשירים בעלי נפח שמאפשר הכנת עוף שלם בתנור ולא רק לחמם שניצלים משקית. 

  • כאשר אתם בוחרים תנור, חפשו את זה שיש לו נפח אפקטיבי (גודל נטו של התבנית) גדול ככל האפשר.
  • תוכניות ניקוי, פירוליטי והמצאות מודרניות נוספות הן בחזקת "טוב שיש", אבל אם מדובר במטבח ראשון ובתקציב מוגבל, העדיפו תנור אמין על פני גאדג'טים. 

מעבד מזון

חובה, אפילו במטבח הקטן ביותר. 
לא חייבים לקנות מעבד מזון בנפח שלושה ליטרים, ואפילו לא שניים. אפשר להסתפק במה שנקרא היום "בלנדר מוט", עם קערה שבה ניתן לטחון ולעבד מזון בכמויות קטנות. 

  • קנו מכשיר בעל אמינות גבוהה, מיצרן מוכר ועם אחריות טובה. 
  • רצוי שהוא יהיה עמיד בחום – כדי שניתן יהיה לטחון בו מרק, למשל.
  • חובה שיהיה קל לניקוי
  • שיהיו לו הרבה חלקים, אבל לא על חשבון נוחות אחסון ושימוש

מה לגבי מכשירים נוספים?

יש מגוון שלם של מוצרי חשמל שכדאי שיהיו בבית ובמטבח. אלה כוללים כמובן מיקסר יד, קומקום חשמלי ומיקרו, לכל הפחות. קנו אותם בהתאם לתקציב שלכם ולסגנון החיים והבישול שלכם. 

מטבח חדש? רק דרך מדריך b144 לעסקים! היכנסו עכשיו לקטגוריית מטבחים.