כל הישראלים הינם מביני עניין בכל מה שקשור לדרך הכנת הבשר לצלייה, המרינדות השונות ויצירת האווירה הטובה.
לעומת זאת, הישראלים די חלשים בבחירת המנגל שמתאים להם, קל וחומר כאשר מדובר על בחירת גריל גז או מכשירי גז שונים. כמו כל מכשיר טכנולוגי, גם גרילי גז מאופיינים במספר פרמטרים מרכזיים אשר אותם יש להבין על בוריים על מנת לבחור במתקן המתאים בדיוק לצרכיכם.
כיצד פועל גריל גז?
כל גריל גז משתמש במשאב זול וזמין (גז הבישול) על מנת להפיק את חום הבערה הרצוי אך לעומת גריל הפחם, השימוש בו אינו טומן בחובו לכלוך, אפר או שימוש בחומרי בערה הרעילים לנו. גריל גז ניתן לחבר למתקן גז נייד (גזיה) או לרשת הגז הביתית. חום הגז שנשרף מועבר ישירות למשטח הצלייה או לאבנים לוהטות המשמשות כמעין גחלים לשימוש רב פעמי.
מה חשוב לבדוק כאשר בוחרים גריל ?
גריל גז יכול לשמש אתכם שנים רבות ובהנאה רבה כל עוד תבחרו במתקן המתאים בדיוק לצרכיכם. הבחירה צריכה להיעשות על פי מספר פרמטרים:
גודל – ככל שגודל משטח הצלייה גדול יותר כך הוא מתאים לארוחות בהן משתתפים יותר אנשים. גריל גז גדול מדי יביא בסופו של דבר לבזבוז אנרגיה. ע"פ רוב, משפחה ממוצעת זקוקה למשטח צלייה של לא יותר מ- 1.5 מ"ר.
תפוקה - ככל שהתפוקה גדולה יותר כך הגריל עוצמתי בהתאם. חשוב לבחון גרילים שונים בהתחשב בתפוקה ביחס לגודל המשטח. גריל גז בעל תפוקה X עשוי להיות בעל משטח צלייה קטן או גדול ולכן העדיפו להשוות את התפוקה בין גרילים שונים אך בעלי אותו השטח.
מסיביות – העדיפו לבחור רגליים עבות ויציבות, גוף מסיבי אשר יעמוד בעומס החום לאורך זמן, רשת ומכסה עבים.
מבערים – ככל שיש יותר מבערים כך ניתן לקבוע את עוצמת הבערה בהתאמה אישית פר ארוחה ולחסוך לא מעט כסף.
כיום ניתן למצוא גם מתקני גריל גז עם תוספות מיוחדות כגון גלגלים לניוד קל יותר ומד טמפרטורה אשר ינחה אתכם האם להגביר תפוקה או להפעיל מבערים נוספים במקרה הצורך.