גריל הגז הינו אחד ממתקני הצלייה נפוצים ביותר בישראל. כל מי שיש באמתחתו מרפסת או גינה, בכל גודל שהוא, יכול ליהנות מהריחות המשכרים והטעמים הכה ממכרים של בשר, דגים וירקות הנצלים בצורה איכותית, ללא עשן פחמים, לכלוך או שימוש בחומרים כימיים.
יחד עם זאת,על מנת ליהנות מגריל הגז לאורך שנים רבות, יש לטפל בו בצורה נאותה. להלן מספר טיפים מועילים לשמירה על מתקן גריל גז איכותי ויעיל לאורך שנים רבות.
ניקוי לאחר כל שימוש
אל תגידו אח"כ ואל תדחו את ניקוי משטח הצלייה לאחר שהשתמשתם בו. גרילי הגז מפיקים חום אדיר אשר צורב את הבשרים ו- "מוציא" מהם נוזלים רבים ביניהם שומנים. אותם השומנים נשרפים ע"ג משטח הצלייה.
לאחר השימוש וכל עוד המשטח חם, רצוי לעבור עם מברשת קשה על המשטח (לשמן את המברשת תמיד עוזר) ולהכין את המשטח לשימוש הבא. את רשת הצלייה יש להוציא ממקומה לאחר כל 10 הפעלות בערך ולנקות מכל הצדדים.
כאשר בוחרים מראש גריל גז איכותי, החלקים השונים מתפרקים בקלות כמו גם רשת הצלייה אשר ניתנת להוצאה והחזרה למקומה ללא כל קושי. חשוב מאוד להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים בהתאם לחומר ממנו עשוי משטח הצלייה, נירוסטה, מתכת וכו'.
ניקוי המבערים
תפקיד המבערים הוא לשרוף את הגז העובר דרכם ולחמם את הגריל. מבערים איכותיים מפזרים את הלהבות באופן אחיד וממוקמים בזווית המיטבית על מנת שמינימום הלכלוך יחדור אליהם. יחד עם זאת, באופן טבעי מבערים אלו נוטים לצבור לכלוך עם הזמן, דבר אשר נראה כלהבה אינה אחידה. במקרים כאלו יש לפרק את המבערים (שוב, רכשו גריל גז שמאפשר זאת בקלות!) ולנקות אותם באמצעות מברשת דקה.
מגירת איסוף הנוזלים
גרילי גז כוללים מגירה קטנה בתחתית אשר אליה מתנקזים כל נוזלי הצלייה. את המגרות הללו ממלאים בדר"כ בחול וחצץ. חשוב מאוד לעטוף את המגרות בנייר כסף על מנת למנוע את הדבקות הנוזלים והצטברות לכלוך מיותר אשר אותו קשה להסיר.
בנוסף, זכרו לכסות את גריל הגז שלכם ולהגן עליו מפני רטיבות. בהתאם להוראות השימוש, הזמינו את איש השירות במועד המתאים על מנת לשמר ולשפר את תפקוד גריל הגז כך שאתם תהנו ממנו עוד שנים רבות.