קונים ציוד משרדי? שימו לב לעניינים הבאים:
לא מעט תלונות התקבלו במוקד התלונות של ארגון "אמון הציבור" ונוגעות לענף הציוד המשרדי. התלונות כולן נאספו, סווגו ונותחו ולפניכם דף מידע, הכולל את הבעיות הנפוצות בענף מורכב זה. לפני סקירת דפוסי הליקוי הנפוצים – רשמו לפניכם: כך תוכלו למצוא, להזמין ולרכוש ציוד משרדי ולהימנע ככל הניתן מעוגמת נפש, טרטור ובזבוז של זמן, אנרגיות וכסף מיותרים:
1. מכירת מוצר פגום מהווה הפרה של התחייבות העסק כלפי הצרכן באספקת מוצר הולם/מתאים. יודגש כי העסק מחויב מכוח החוק להחליף את המוצר הפגום שנרכש במוצר זהה או לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כספו.
2. שימו לב למדיניות העסק בעניין החזרת מוצרים שלא עקב פגם:
א. חובת העסק להציג שלט במיקום בולט המפרט את מדיניות החזרת המוצרים. כל עוד הוא מבקש להחזירו כי התחרט ולא כי המוצר היה פגום. במידה ולא קיים שלט מדיניות החזרת מוצרים בבית העסק, הצרכן רשאי לבטל את העסקה תוך 7 ימים מיום הרכישה. אם העסק סירב לבטל את העסקה, הצרכן זכאי להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק ("פיצוי לדוגמה").
ב. בית העסק חייב לפעול בהתאם לשלט המוצג. אם העסק מסרב לפעול בהתאם למדיניות החזרת המוצרים, עומדת לצרכן זכות תביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
3. במידה והמחיר המוצג על גבי המוצר איננו המחיר המוצג בקופה, העסק חייב לגבות מהצרכן את המחיר המוצג על גבי המוצר.
4. אם העסק מסרב לתת תעודת אחריות למוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, הצרכן רשאי להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק ("פיצוי לדוגמה").
5. הזמנה שמתבצעת דרך האינטרנט/הטלפון הינה עסקה מרחוק וככזו ניתנת לביטול בכתב בתוך 14 יום - הצרכן יצטרך לשאת בדמי ביטול בסך 5% משווי העסקה או ב-100 ש"ח – הנמוך מביניהם.
6. מומלץ לוודא את מועד האספקה ולבדוק מחיר כולל של העסקה (לדוגמה, המחיר של ההזמנה כולל המשלוח).
7. יש לשים לב לדיוק בהזמנת המוצר – מומלץ להוסיף תאור מילולי מפורט לגבי המוצר שהוזמן לרבות, סוג המוצר המבוקש, גודל המוצר וכד'.
אלה הליקויים עליהם התלוננו הצרכנים שפנו למוקד התלונות של אמון הציבור יותר מכל:
1. אספקת מוצר פגום- מתלונות רבות של צרכנים עולה בעיה חוזרת לפיה הצרכן קונה במיטב כספו מוצרים לצרכי המשרד, אך כאשר הנ"ל מותקנים במשרד, הצרכן מגלה כי הם פגומים. כמו כן, נטען רבות כי גם לאחר שהמוצרים שבים מהתיקון, הם לא מוחזרים בזמן והבעיה במוצר לא נפתרת כלל.
2. הטעיות צרכנים- בפרסום העסק נראה כי יש מבצע על מוצרים רבים כאשר בפועל רק חלק מהדגמים הם במבצע. במקרה זה, פעמים רבות הצרכן מגיע לחנות, בוחר את הפריט המתאים לו, ורק אז נאמר לו כי המוצר שבחר לא כלול במבצע. לעתים מוצע לו מוצר חלופי יקר יותר מהמוצר שבפרסום.
3. המחיר המוצג על גבי המוצר איננו המחיר המוצג בקופה- צרכנים רבים טוענים כי הם בוחרים מוצר בחנות, ניגשים לקופה ואז מתבשרים כי המחיר בקופה גבוה מהמחיר על גבי המוצר.
4. בעיות נוספות בענף: הצרכן נתקל בבעיות שונות כאשר העסקה מתבצעת באמצעות האינטרנט/ הטלפון: איחור באספקת מוצר שהוזמן, המוצר שהגיע לידי הצרכן שונה מהותית מהמוצר המוזמן, העסק מסרב לבטל את העסקה למרות שלצרכן יש זכות לבטלה ועוד.
תלונה אחת שווה אלף קיטורים: - למידע ולהגשת תלונה: www.emun.org