מי לא חולם להגיע לבית מלון, להכניס את הארנק לכספת ולשכוח ממנו לכל משך החופשה? במלונות הכל כלול זה בדיוק הרעיון: לצאת לחופש ולא לחשוב על יותר על כסף
מלונות הכל כלול מציעים לכם את העונג הפשוט שבחופשה ללא דאגות. מרגע ששילמתם עבור השהיה במלונות הכל כלול, אין יותר הוצאות ואין דאגות: מחיר החופשה שולם ואפשר לומר 'להתראות' לארנק. זה נכון, כל עוד ברור לכולם מה כלול בעסקה.
טיפ ראשון וחשוב: בידקו מה כלול בחבילת מלונות הכל כלול שמציעים לכם
אין הגדרת תקנית למונח "מלונות הכל כלול". המקובל במלונות אלה בישראל הוא בין שתי ארוחות ומזנון פתוח באמצע היום, לשלוש ארוחות ביום, משקאות קלים ליד הבריכה באופן חופשי ופעילויות בנויות כמו חדר כושר או מועדון ילדים בתוך עסקת "הכל כלול". נוסף על אלה, אם ישנו צוות בידור במלון או שמקיימים פעילויות בידור אחרות, גם אלה כלולות בדילים של מלונות הכל כלול.
בחו"ל זהו פחות או יותר המינימום. בנוסף, ידועים ומוכרים מלונות הכל כלול שכוללים בעסקת ה"הכל כלול" שלהם גם בירה מקומית במזיגה מהחבית, יין בכוסות ואפילו בר משקאות מקומיים. פעילויות ספורט מים שאינן סקי מים או מצנחים גם הן יכולות להיות כלולות בעסקאות של מלונות הכל כלול.
האם יש מינימום לילות במלונות הכל כלול?
לרוב כן. המלונות מצפים שתוציאו סכום כסף מינימלי כלשהו, כדי שכדאי יהיה להם לפנק אתכם במשך החופשה. זה נכון שעל הכל אתם בעצם משלמים, אבל החישוב הוא ברוב המקרים שני לילות לפחות בסוף השבוע.
מלונות הכל כלול 'נושאיים'
בישראל הם פחות מקובלים, אבל באירופה ובארצות הברית ישנם מלונות רבים מסוג זה. החופשה במלונות אלה היא לעיתים קרובות חופשה פעילה או חופשה שסובבת סביב נושא מסוים. בישראל אנחנו מכירים סופי שבוע 'נושאיים' שמציעים מלונות רגילים. בסופי שבוע כאלה, האורחים נהנים ממתכונת של מלונות הכל כלול, לפחות לגבי אוכל, שתיה והבידור או הפעילויות הכלולות בנושא סוף השבוע.
ממלונות הכל כלול אין צורך לצאת
אחד המבחנים למלונות הכל כלול אמיתיים הוא, אם הם יכולים לספק את כל הבידור והצרכים של האורחים בתקופת החופשה. אם ישנו צורך בסיסי כלשהו שהמלונות לא יכולים לספק, הרי שלא מדובר במלונות הכל כלול. מנגד, אם האורחים רוצים דווקא לצאת לערב ריקודי בטן, ואין כזה במלון, הרי שזה לא בדיוק יכול להיות מבחן לשייכות המלון לקבוצת מלונות הכל כלול.