לחם גבינה ברזילאי
במקום כל מתכוני הבורקס המשמינים או פשטידות הפסטה למיניהן, נסו את המתכון הבא, ללחם גבינה ברזיליאי בתור תוספת נחמדה, נטולת גלוטן או קמח חיטה, למנה ראשונה או סלט.
אופים את הלחמים הקטנים בצורת לחמניות, ואפשר להגיש אותם עם מגוון שלם של רטבים, עם חטיפי זיתים, סלסה עגבניות או כל מטבל אחר שעולה על דעתכם.
המרקם המתקבל הוא מעט 'לעיס'; זה בסדר.
מרכיבים
- 120 מ"ל שמן זית או קנולה או חמאה מומסת
- 75 מ"ל מים
- 75 מ"ל חלב או חלב סויה
- כפית מלח
- 500 מ"ל קמח טפיוקה (שתיים וחצי כוסות)
- 150 מ"ל (3/4 כוס, לערך) גבינת פרמזן מגוררת
- 2 ביצים טרופות
הכנה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות.
- בסיר גדול, בעל תחתית עבה, מערבבים את השמן, את החלב ואת המים עם המלח ומרתיחים על אש גדולה.
- מסירים מהאש ברגע שבו התערובת מתחילה לרתוח ואז טורפים פנימה את הטפיוקה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- מניחים את ה"בצק" בצד להתקרר, במשך 15 – 20 דקות.
- מוסיפים את הביצים הטרופות עם הגבינה לבצק הטפיוקה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה שמזכירה גבינה לבנה או קוטג'.
- על תבנית שרופדה בנייר אפיה או נייר אלומיניום משומן, יוצרים תלוליות או עיגולים של בצק גבינה, כל אחד בגודל של 1/3 כוס, בערך.
- אופים במשך 15-20 דקות, עד שהחלק החיצוני מזהיב בחלקו העליון.
פירה תפוחי אדמה וגבינה בנוסח הדרום העמוק
דרום ארצות הברית הוא אזור שידוע באוכל מתובל, מטוגן ודי כבד. המתכון שלפנינו מכבד את המסורת ה'כבדה' הזו, אבל יש בו קלילות אוורירית שמנצחת כל פירה מקומי משלנו.
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה לבנים גדולים, שטופים וקלופים
- 3 כוסות מרק עוף צך
- 4 כפות חמאה + חמאה להגשה
- 150 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס חלב
- 1/3 כוס שמנת לקצפת
הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורך ומבשלים עם מרק העוף: מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין.
- מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לאש: מבשלים קלות כדי שיתייבשו, אבל מקפידים שלא יישרפו, חלילה.
- מועכים את תפוחי האדמה קלות, כך שיישברו חלקית ואז מוסיפים את הגבינה ואת שאר המרכיבים ומערבבים בכף עץ או גומי עד שמתקבלת תערובת גושית, אבל די אחידה.
- ממליחים אם צריך ומוסיפים עוד חמאה.
מגישים חם!
נקודות חשובות
- חשוב לחתוך את תפוחי האדמה לאורך ולא לקוביות. אם אתם לא מבשלים אותם קצת לייבוש, יש להניח להם להתייבש קצת במסננת, אחרי שסיננתם אותם ממי הבישול.
- כאשר אתם שוברים אותם לפירה, עשו זאת רק עד שמתקבל מרקם גושי – לא עד שהם הופכים לפירה של ממש או משחה. בכלל, כאשר אתם מכינים פירה, אל תעשו את זה במעבד מזון או בעזרת בלנדר, אלא רק במוחה תפוחי אדמה או מזלג.
- הוסיפו מרכיבים כאשר הם בטמפרטורת החדר לפחות וערבבו הכול בעדינות ראויה, ולא הרבה זמן. אם תערבבו את המרכיבים הרבה זמן, תתקבל מחית דביקה.
- בסופו של דבר, הוסיפו חמאה ולא מרגרינה או אפילו שמן זית.
- אם אתם לא רוצים להשתמש במרק עוף, מטעמי כשרות, השתמשו בציר ירקות קל.
עשינו לכם חשק לארוחה חלבית טעימה? מצאו בקלות מסעדה חלבית מומלצת הכי קרובה באתר B144. בתיאבון!