מה זה קרפ צרפתי?
קרפ צרפתי הוא למעשה פנקייק דק, שמכינים ללא חומר מתפיח כמו אבקת אפיה או סודה לשתיה. הרעיון הכללי הוא שמתקבל עלה של בצק, רך וגמיש, שהקצוות שלו חרוכים מעט, מקורמלים. הוא יכול להיות מתוק - כמו לקינוחים - או מלוח. כאשר הוא עשוי נכון, הוא אוורירי וקל כמו בד מוסלין או תחרה.
ברוב המתכונים תמצאו שקרפ מבוסס על קמח, נוזל כלשהו - מים או חלב או חלב קוקוס, ומלח. מסעדות מכינות אותם על גבי מחבתות מיוחדות, מצופות טפלון, אבל כל מחבת שטוח יתאים - כל עוד הרביכה מוכנה נכון.
עם מה מגישים קרפ?
קרפ טוב יוכל לשמש אתכם להגשת קינוחים - ממולאי גבינה למשל, סלט פירות ברוטב מתוק או קצפת - או למנות ראשונות. יש מי שאוהבים אותם עם מוס כבד, או מצד שני, עם סלט בנוסח סביצ'ה לפירות ים או דגים. הכול הולך, כל עוד הקרפ עצמו טוב.
קרפים מושלמים ועוד מגוון רחב של קינוחים מחכים לכם בבתי קפה מומלצים בתל אביב
איך מכינים קרפ?
אפשר בהחלט להכין את בלילת הקרפ יום מראש: כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להכין את הבלילה ואז לסגור אותה היטב (תחת ניילון נצמד או בכלי בעל מכסה 'הרמטי') לשימוש ביום שלמחרת. אם החלטתם להכין כמות של קרפים ולאכול אותם ביום למחרת, חממו אותם במיקרו לכמה שניות או בתנור, על גבי נייר אפיה, בטמפרטורה נמוכה מאוד (140-130 מעלות). אז הנה המתכון לקרפ מושלם:
כמות: 20 יחידות
זמן הכנה: חצי שעה
מרכיבים לקרפ צרפתי
- 4 ביצים
- 1.5 כוסות חלב
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1.25 כוסות קמח רגיל
- ½ כפית מלח או כפית סוכר (בהתאם לבצק שרוצים - מלוח או מתוק)
בא לכם קרפ טעים מבלי לעבוד קשה? חפשו מסעדה מומלצת באזורכם ושבו להתפנק על קינוח הורס:
תהליך הכנת הקרפ
- בקערה מתאימה, שמים את כל המרכיבים.
- טורפים אותם לבלילה אחידה לחלוטין במטרף ידני או במיקסר יד עם מטרפים.
- על אש בינונית מחממים מחבת קרפ או מחבת שטוח. לאחר שהמחבת התחממה, יוצקים קצת פחות משליש כוס של בלילה על המחבת ומסיעים אותה כך שהבלילה מכסה במהירות את כל השטח - מהר כלכ האפשר ואחיד ככל האפשר.
- מטגנים כך, עד שהשוליים של הקרפ מתחילים להשחים והמרכז נראה יציב ואז, בעזרת מרית רחבה ככל האפשר, הופכים את העלה לצידו השני.
- ממשיכים לבשל-לטגן עד שהקרפ משחים ומוכן.
- אפשר לגלגל ולמלא בגבינה רכה מומתקת, עם צימוקים (טבורוג), אפשר למרוח בשוקולד למריחה או ממרח אחר - ריבה או קונפיטורה, אפשר לקפל על ממרח שוקולד ועוד.
- אם משתמשים בקצפת - רק על קרפ קר! כנ"ל אם אתם משתמשים בממרח שומני כמו כבד למריחה או פאטה אחר.