כבד קצוץ הוא מאכל יהודי-אשכנזי פופולארי מאוד עד היום, שנים ודורות אחרי העליות הגדולות מאירופה.
בעיקר אוהבים לאכול אותו בערבי חג – בפסח ובראש השנה – אבל לא פחות מכך גם בערב שבת ובארוחות משפחתיות.
הכבד הקצוץ פחות פופולארי ביום-יום, לרוב בגלל תכולת השומן (והכולסטרול) הגבוהה שלו, יחסית, מה שהופך אותו במיוחד בימינו ליותר "מנה לאירועים".
אז איך מכינים כבד קצוץ ביתי טוב?
- קודם כל, קונים כבדי עוף או עגל טריים ומבריקים.
- חשוב מאד להקפיד על טריות כיון שכבד הוא חלק רגיש ומתקלקל מהר מאוד. מאותה סיבה יש גם לצרוך את הכבד הקצוץ עצמו סמוך ככל האפשר להכנה, כיון שהוא מאכל רגיש.
- כלל שני בהכנה של כבד קצוץ כהלכה, הוא להשתמש ככל האפשר בסכין ולא בבלנדר או מעבד מזון, לעיבוד הכבד.
אם החלטתם לקצוץ במכונה כלשהי, עבדו בפולסים כדי שלא תכינו בטעות משחת כבד או מרק כבד...
ולמתכון לכבד קצוץ טעים במיוחד
מרכיבים
- 300 גרם כבד עוף או כבד עגל מנוקה
- 150 גרם שומן אווז לטיגון
- 100 גרם חמאה או שמן זית
- ½ כוס בצל פרוס לטבעות
- 1 כפית מחוקה של מלח
- 1 כפית פלפל גרוס
תיבול אופציונאלי:
- טימין
- מיורן
- עלה דפנה
- שתי כפות ברנדי
הכנה
- מטגנים בחמאה או בשמן זית את שומן האווז ולאחר שהוא מקציף מעט מוציאים את החלקים שאינם שומן, כך שנשאר רק שומן במחבת. שומרים את החלקים האלה.
- במהירות מטגנים את הכבד במחבת ולאחר שהחלו לשנות את צבעם – ולא יותר - מחזירים את החלקים המטוגנים ומוסיפים את הבצל והתבלינים.
- מטגנים כמה דקות עד למידת ההכנה הרצויה ומשלהבים בברנדי.
- מניחים להתקרר ואז קוצצים את הכבדים והמרכיבים האחרים בסכין שף חד או אפילו מעבירים במטחנת בשר, בגודל הגדול.
- מגישים עם טוסט טוב, חרדל או חזרת, מלפפון חמוץ או לפת פרוסה לפרוסות דקיקות.
נשארתם רעבים? היכנסו למדור מעדניות בפורטל העסקים המקיף של b144, חפשו מעדנייה קרובה וצאו לשבור שבר.