יום הקלפים הגיע בדיוק בזמן הנכון כאשר החורף בעיצומו והחשק לצאת החוצה דועך. אז אם אתם במצב רוח לערב ביתי וחמים - זה זמן מעולה ללבוש משהו נוח, לשבת עם החברים או המשפחה ולבלות זמן איכות במשחקי קלפים מהנים. קיימים מגוון משחקי קלפים וניתן לומר שהם מאפיינים מגוון תרבויות ועמים. אז מה המשחק האהוב עליכם? לכבוד יום הקלפים, רשמנו לכם מגוון משחקי קלפים מהנים, אתם רק צריכים לבחור.

 

משחק ראשון: דוראק

מספר המשתתפים הוא כ- 6-2 שחקנים, אך מומלץ לשחק 4-3 בלבד. במשחק הקלפים "דוראק" יש רק מפסיד אחד ואין מנצחים בכלל. השחקן המפסיד הוא היחיד שנשאר בסוף המשחק עם קלפים וקוראים לו "דוראק".

המטרה של המשחק היא להישאר בסוף ללא קלפים. לעיתים רחוקות, אם למספר שחקנים נגמרים הקלפים באותו מהלך, התוצאה הסופית תהיה תיקו, או שכל השחקנים שנשארו הם למעשה ה"דוראק".

 


(תמונה: ויקיפדיה)

 

במשחק משתמשים בכ- 36 קלפים המתחילים בדרגה 6 ועד האס. המשחק מתחיל כאשר לכל שחקן יש כ-6 קלפים וכל מה שנשאר ב"קופה" מניחים על השולחן עם הפנים מטה. כעת לוקחים את הקלף הראשון ומניחים אותו במאונך מתחת לקופה, כאשר הפנים למעלה וחצי מהקלף נמצא מחוץ לקופה.

כעת, למשך כל המשחק, הסדרה של אותו הקלף ההפוך נקראת קוזיר (סוג של שליט) והיא הסדרה הדומיננטית באותו המשחק. אם קיים מצב שבו שחקן מקבל בחלוקה הראשונית צבע אחד בלבד, או שיש לו חמישה קלפים של אותו הסוג, יש לו אפשרות להגיד זאת ואז לבצע חלוקת קלפים חדשה לגמרי, חוץ מהקוזיר.

למידע נוסף על מהלך המשחק היכנסו לקישור הבא.

 

 

משחק שני: סקאט

המשחק מתאים ל- 4-3 שחקנים. משחק הסקאט הינו משחק הקלפים הלאומי והמועדף ביותר בגרמניה. בחבילת הקלפים יש כ-32 קלפים והם - 7, 8, 9, 10, נסיך, מלכה, מלך ואס בארבעת הצבעים. כמו כן, לא משתמשים בג'וקרים במשחק. המטרה של כל שחקן היא לנצח, לכן בכל סיבוב השחקן מנסה לנצח את שאר השחקנים שרוצים להכשיל אותו. בדרך כלל משחקים 3 שחקנים אך אם משתתפים 4 - בכל סיבוב שחקן אחר לא משחק כדי שתמיד שלושה שחקנים ישחקו.

 

סקאט

כמו כן, לשחקנים מותר לתקשר אחד עם השני רק באמצעות הקלפים שאיתם הם משחקים. המטרה של כל סיבוב במשחק רגיל היא להרוויח יותר מחצי מהנקודות של הקלפים. אם השחקן שמנסה לנצח את כל שאר השחקנים מצליח, הוא מרוויח נקודות, לעומת שחקן אחר שנכשל ומפסיד נקודות. בנוסף, יש להפריד בין נקודות משחק לנקודות קלפים, שכן זהו לא אותו הדבר.

למידע נוסף על חלוקת הקלפים, הכרזות ומהלך המשחק היכנסו לקישור הבא.

 

 

משחק שלישי: שיטהד

המשחק נפוץ מאוד ברחבי העולם והוא מתאים לשני משתתפים או יותר. במקומות מסוימים בעולם קוראים למשחק "קארמה" או "פאלאס". משחקים בו בעיקר תרמילאים הנודדים בעולם ובעקבות כך החוקים וצורות המשחק שלו משתנים בין האנשים. המטרה העיקרית של המשחק היא לא להישאר אחרון. כמו כן, בגרסה המקובלת של המשחק, יש בו אך ורק מפסידים ללא מנצחים ומי שנשאר אחרון במשחק הוא המפסיד - השיטהד.

 

שיטהד

(תמונה: ויקיפדיה)

 

שיטהד משחקים עם חפיסת קלפים רגילה, כ-54 קלפים. A הוא עם הערך הגבוה ביותר, אחריו K וכך זה ממשיך. קיימים קלפים מיוחדים עם ערך שונה ממה שכתוב עליהם. בנוסף, לכל שחקן יש את חלוקת הקלפים הראשונית שלו, ה"ערימה" הכללית, ה"קופה" וה"פח".

חלוקת הקלפים מתבצעת כך שכל שחקן מקבל 3 קלפים והם מונחים על המשטח עם הפנים כלפי מטה והשחקן אינו רואה אותם עד סוף המשחק. הוא מקבל 6 קלפים נוספים, כאשר 3 מהם הם צריך לחשוף כלפי מעלה ו-3 קלפים נשארים אצלו ביד. לפני שמתחיל המשחק השחקן יכול להחליף את הקלפים שבידו עם הקלפים החשופים.

למידע נוסף על מהלך המשחק היכנסו לקישור הבא.

 

משחק רביעי: נגוס

משחק הקלפים נגוס מתאים ל-4 משתתפים ובמשחק ישנם חמישה שלבים. הוא נקרא נגוס בעקבות השפעת כינויו של קיסר אתיופיה על שם הקלף "מלך עלה" שהינו מלך שחור.

במשחק משתמשים ב-32 קלפים, בין שבע לאס. על כל שחקן לחלק בתורו את הקלפים ולשחק ארבעה סוגי משחקים כאשר אסור לקחת קלפים מקטגוריה מסוימת: "מלכות", "לקיחות", "לבבות" ו- "נגוס" - המטרה היא לא לקחת בכל אחד מהשלבים האלו את הקלף המוזכר בשם שלו. כאשר השחקן מבצע לקיחה זו הוא מקבל נקודות שליליות, כאשר נצברות במשחק כזה כארבעים נקודות שליליות בסך הכל.

בשלבים אלו חובה על השחקנים להניח קלף עם אותו הסמל של השחקן שהניח ראשון. לדוגמה, אם הוא שם קלף של יהלום, כל השחקנים צריכים לשים גם יהלום. אם אין לשחקנים קלף עם אותו הסמל הם יכולים להניח מה שהם רוצים.

למידע נוסף על מהלך המשחק היכנסו לקישור הבא.

 

סוגים של משחקי קלפים

(צילום: ShutterStock)

 

 

משחק חמישי: שלום אדוני הנסיך

משחק קלפים המתאים ל-2 משתתפים או יותר. ברוב המקרים משחקים אותו באירועים חברתיים.

המטרה של המשחק "שלום אדוני הנסיך" היא להוריד את כל הקלפים בחפיסה ולנסות לאסוף כמה שפחות קלפים על ידי שמירה על כללי המשחק.
 

כך תכינו את המשחק:

כדאי לשחק על שולחן עגול או בצורת עיגול על הרצפה, כדי להעניק אפשרות לכל השחקנים להגיע עם ידם למרכז.

יש לערבב חפיסת קלפים, אם יש הרבה משתתפים אז משתמשים בכמה חפיסות. מחלקים לכל משתתף במשחק אותו מספר קלפים כך שלכל אחד יש חפיסה משלו שהוא לא יכול לראות את הקלפים או להרים אותם.

השחקן הראשון או מי שניצח בסיבוב הקודם, מקבל הכי הרבה קלפים.

את המשחק יש לשחק בכיוון השעון.
 

מהלך המשחק:

כאשר מגיע תור השחקן, עליו לעשות 2 דברים בו זמנית:

להכריז מספר מ- 10-2 לפי הסדר, הכוונה היא שהשחקן הראשון יגיד "שתיים", השחקן השני "שלוש", השחקן השלישי "ארבע" וכך ממשיכים. כאשר מגיעים לספרה 10 חוזרים שוב ל-2 וכך זה נמשך כל המשחק.

על השחקן להפוך את הקלף העליון הנמצא בחפיסה שלו, כאשר הוא אינו מסתכל עליו ולהניח אותו במרכז השולחן כדי שכל המשתתפים יראו. המטרה ליצור ערימת קלפים באמצע השולחן.

למידע נוסף על מהלך המשחק היכנסו לקישור הבא.