תחום הרשלנות הרפואית הוא אחד מתחומי עריכת הדין הסבוכים ביותר. ראשית, דרושה רגישות רבה מצד עורך הדין בהתייחסות לפונים אליו, שקשה להם לדבר על האובדן שלהם במושגים כספיים וגם חוששים לחדירה לפרטיותם.

שנית, בתביעות של רשלנות רפואית יש צורך בחוות דעת רפואית, שעשויה להכריע אם אכן מדובר ברשלנות רפואית. נקודה שלישית שעורכי דין רשלנות רפואית חייבים להקפיד בה, היא איסוף חומר הרקע, שלעיתים כרוך ממש בעבודה בלשית.

מהי 'רשלנות רפואית'?

מושג הרשלנות הרפואית מתאר מגוון של סיבות לכך שמטפל רפואי – רופא, אחות, בית חולים וכד' – צריך לשלם למטופל פיצוי על נזק שנגרם במהלך הטיפול. הנזק יכול לנבוע מרשלנות בטיפול הרפואי עצמו, מרשלנות בטיפול שאחרי הפרוצדורה הרפואית ואף בהסברים שניתנו למטופל לפני ביצוע הטיפול. עורך דין רשלנות רפואית יכול לטעון, למשל, שחולה היה מסרב לטיפול מסוים לו היה יודע מה הסיכון הכרוך בו.

עורכי דין רשלנות רפואית וחוות דעת מומחה

כדי שעורך דין רשלנות רפואית יוכל להוכיח שאכן התקיימה רשלנות בטיפול רפואי בלקוח שלו, עליו להראות לבית המשפט מה היה עושה באותם תנאים רופא אחר בעל אותה הכשרה – מי שמכונה "הרופא הסביר". מה הוא היה עושה, כיצד היה מקבל את החולה והאם הוא היה נוקט באותו טיפול.

לדוגמא, חולה שהגיע לחדר מיון עם חום של 39 מעלות ונשלח הביתה עם תרופה להורדת חום. עוד באותו לילה עלה חומו מאוד, והוא נפטר.

עורך הדין לרשלנות רפואית ישאל "האם על סמך נתון זה בלבד היה הרופא הסביר מאשפז את החולה?"
יש להניח שהתשובה תהיה שלילית, אבל כאן ישלוף אותו עורך דין את העובדה, שהחולה חזר יום קודם ממדינה אפריקאית כלשהי, שבה עלול היה ללקות בזיהום קשה. אם הוא יוכיח שלא ראיינו כהלכה את החולה ועובדה זו היא בגדר רשלנות רפואית, הוא יזכה במשפט. בדרך, על הרופא המומחה יהיה להסביר כיצד הוא היה נוהג – כרופא סביר – באותה סיטואציה וכיצד המידע היה משפיע על שיקולי הטיפול בחולה.

מתי ואיך כדאי לפנות לעורך דין רשלנות רפואית?

אם אתם חושדים שנעשתה טעות בטיפול ביקירכם, שהטיפול הרפואי היה רשלני, התארך או שתוצאותיו היו בלתי צפויות לחלוטין, כדאי לכם להתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית. חשוב לדעת, שלעיתים עובר זמן ממושך מהאירוע עצמו ועד שתוצאותיו ניכרות, ולכן כדאי לשמור על עירנות בכל מהלך הטיפול או האשפוז הרפואי. עורך דין טוב לרשלנות רפואית, שיחשוב שיש מקום לתביעה, ידאג לפנות למומחה רפואי לייעוץ סופי, ובמקביל יאסוף את כל הנתונים והרישומים הרפואיים מהטיפול. חשוב שגם אתם, לקראת ההתייעצות עם עורך הדין, תאספו כל חומר שיש לכם ותציגו אותו בפגישה.

הנאמר במאמר זה אינו בגדר ייעוץ משפטי ואינו מהווה תחליף להתייעצות משפטית.