יש הרבה דרכים להכין פיצה, אבל רק מקום אחד לבחור פיצריות.
גם פיצריות תוכלו לבחור אצלנו 
באדיבות פסטה מיאה, וילסון 10, תל אביב.

המתכון המלא לפיצה המושלמת -

מרכיבי המתכון (6-8 סועדים, 4 מגשים בינוניים):

  • ½ קילו קמח 00
  • * הערה: קמח 00 - אינו נקרע במהלך פעולת הרידוד, מיועד להכנת בצק לפיצה ופסטות.
  • 3-4 שיני שום
  • כדורי מוצרלה טריים (ומסוננים)
  • שמן זית
  • מלח דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • קופסת שימורי עגבניות שלמות (תוצרת איטליה)
  • שמרים יבשים

 

שלב ראשון בהכנת הפיצה

 

הכנת רוטב העגבניות:

הכנת רוטב פיצה

  1. מקלפים  3-4 שיני שום וחותכים לפרוסות
  2. מחממים סיר בינוני על אש בינונית
  3. מוסיפים לסיר 1/3 כוס שמן זית
  4. מוסיפים את שיני השום
  5. מחלישים את האש
  6. מחממים מספר דקות
  7. מסירים את שיני השום מהסיר
  8. מוסיפים את העגבניות המשומרות (שרוסקו בבלנדר או ביד)
  9. מביאים לרתיחה
  10. מערבבים היטב
  11. מוסיפים כפית מלח
  12. מוסיפים חצי כפית פלפל
  13. מוסיפים את עלי הבזיליקום 
  14. מערבבים היטב
  15. מנמיכים את האש
  16. מבשלים כעשר דקות לפחות

 

אתרו פיצה מדהימה באזוריכם לפי ביקורות והמלצות הגולשים - 

פיצה באר שבע

פיצה באילת

פיצה טעימה בירושלים

 

שלב שני להכנת הפיצה

הכנת הבצק: 7 דקות הכנה פלוס התפחה

הכנת הבצק לפיצה

  1. בקערה גדולה שמים ½ קילו קמח 00. *קמח מסוג 00 - ישדרג לכם את הפיצה
  2. מוסיפים כפית שמרים יבשים
  3. מוסיפים כפית סוכר לבן
  4. מערבבים
  5. מוסיפים 275 מ"ל מים קרים
  6. מערבבים שוב
  7. מוסיפים 2 כפות שמן זית
  8. לשים היטב (בידיים או במיקסר)
  9. מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות
  10. חוזרים על פעולת הלישה כ- 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק גמיש וחלק
  11. מכסים את הבצק בעזרת מגבת
  12. מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  13. מניחים את הבצק על משטח מקומח
  14. מחלקים את הבצק ל-4 בעזרת סכין
  15. יוצרים כדור מכל חלק
  16. מניחים לשעה לתפיחה נוספת   

 

שלב שלישי לסיום הכנת הפיצה

 
הרכבת הפיצה מהבצק והגבינה

 

הכנת הפיצה

  1. מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות
  2. בוחרים כדור בצק אחד (כל כדור – מגש בינוני)
  3. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך
  4. מוסיפים שכבת קמח
  5. מרדדים שוב עד לקבלת בצק דק - דק
  6. מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות
  7. מקמחים את שולי הבצק (בשוליים משאירים ללא רוטב)
  8. מניחים את הבצק על מרדה או מגש ללא שוליים
  9. מפזרים 2/3 כדור מוצרלה על הבצק
  10. מחממים תנור לחום מקסימלי ל- 10 דקות לפחות
  11. אופים את הפיצה במשך 4-5 דקות עד להזהבה
  12. מגישים חם חם מהתנור


טיפ לסיום:

יש לוודא שהתנור חם, לפני שמכניסים את הפיצה לתנור. למשקיענים שביניכם: היעזרו באבן שמוט לפיצה פריכה יותר.