יש הרבה דרכים להכין פיצה, אבל רק מקום אחד לבחור פיצריות.
גם פיצריות תוכלו לבחור אצלנו
באדיבות פסטה מיאה, וילסון 10, תל אביב.
המתכון המלא לפיצה המושלמת -
מרכיבי המתכון (6-8 סועדים, 4 מגשים בינוניים):
- ½ קילו קמח 00
- * הערה: קמח 00 - אינו נקרע במהלך פעולת הרידוד, מיועד להכנת בצק לפיצה ופסטות.
- 3-4 שיני שום
- כדורי מוצרלה טריים (ומסוננים)
- שמן זית
- מלח דק
- פלפל שחור גרוס
- 5 עלי בזיליקום טריים
- קופסת שימורי עגבניות שלמות (תוצרת איטליה)
- שמרים יבשים
שלב ראשון בהכנת הפיצה
הכנת רוטב העגבניות:
- מקלפים 3-4 שיני שום וחותכים לפרוסות
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית
- מוסיפים לסיר 1/3 כוס שמן זית
- מוסיפים את שיני השום
- מחלישים את האש
- מחממים מספר דקות
- מסירים את שיני השום מהסיר
- מוסיפים את העגבניות המשומרות (שרוסקו בבלנדר או ביד)
- מביאים לרתיחה
- מערבבים היטב
- מוסיפים כפית מלח
- מוסיפים חצי כפית פלפל
- מוסיפים את עלי הבזיליקום
- מערבבים היטב
- מנמיכים את האש
- מבשלים כעשר דקות לפחות
אתרו פיצה מדהימה באזוריכם לפי ביקורות והמלצות הגולשים -
שלב שני להכנת הפיצה
הכנת הבצק: 7 דקות הכנה פלוס התפחה
- בקערה גדולה שמים ½ קילו קמח 00. *קמח מסוג 00 - ישדרג לכם את הפיצה
- מוסיפים כפית שמרים יבשים
- מוסיפים כפית סוכר לבן
- מערבבים
- מוסיפים 275 מ"ל מים קרים
- מערבבים שוב
- מוסיפים 2 כפות שמן זית
- לשים היטב (בידיים או במיקסר)
- מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות
- חוזרים על פעולת הלישה כ- 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק גמיש וחלק
- מכסים את הבצק בעזרת מגבת
- מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מניחים את הבצק על משטח מקומח
- מחלקים את הבצק ל-4 בעזרת סכין
- יוצרים כדור מכל חלק
- מניחים לשעה לתפיחה נוספת
שלב שלישי לסיום הכנת הפיצה
הרכבת הפיצה מהבצק והגבינה
- מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות
- בוחרים כדור בצק אחד (כל כדור – מגש בינוני)
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך
- מוסיפים שכבת קמח
- מרדדים שוב עד לקבלת בצק דק - דק
- מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות
- מקמחים את שולי הבצק (בשוליים משאירים ללא רוטב)
- מניחים את הבצק על מרדה או מגש ללא שוליים
- מפזרים 2/3 כדור מוצרלה על הבצק
- מחממים תנור לחום מקסימלי ל- 10 דקות לפחות
- אופים את הפיצה במשך 4-5 דקות עד להזהבה
- מגישים חם חם מהתנור
טיפ לסיום:
יש לוודא שהתנור חם, לפני שמכניסים את הפיצה לתנור. למשקיענים שביניכם: היעזרו באבן שמוט לפיצה פריכה יותר.