בפריפריה, פיצריות הן עסקי המזון המצליחים ביותר. בממוצע, מכל סוגי המסעדות, פיצריות נמצאות בסיכון הנמוך ביותר לסגירה. זה לא שהכל בטוח, אבל אם המיקום שלכם טוב, המוצרים טובים ואתם מנהלים את הביזנס כמו שצריך, יהיה ביקוש למוצר שלכם.

אז מאיפה להתחיל?

הדבר הראשון שאתם צריכים הוא מיקום טוב. מה זה טוב? פצצה! פיצריות שכונתיות עובדות על שני קהלים עיקריים, ביחסים משתנים – יותר או פחות מסוג זה או זה:
 

  •  לקחת הביתה ולאכול במקום
  •  שליחויות
     

מי שמבסס את העסק שלו על שליחויות, חייב שהמיקום שלו יהיה בטווח של כמה דקות נסיעה מהעיר או השכונות שאותן הוא משרת. במיוחד זה נכון אם אתם קונים זכיון של רשת פיצריות שמנוהלת ומקבלת הזמנות מנקודת קשר אחת. ללקוח הסופי פחות משנה איפה אתם ממוקמים, אבל מהירות התגובה וההגעה כן חשובים לו.

פיצריות אחרות, שמבוססות על קשר ישיר עם הלקוח, צריכות נראות ומיקום מרכזי יותר. רצוי לבחור מיקום בפינת רחובות כדי להגדיל את הנראות. חשוב מאוד שיהיו מקומות חניה בסביבה המיידית ולא פחות חשובים הם השכנים:

בית קולנוע או תיאטרון הם שכנים טובים. מרכז קניות, סניף דואר גדול (לצהריים!) ומרכזי משרדים הם אתרים מבוקשים. יש מקומות שיעבדו טוב יותר בשעות הצהריים ויש כאלה (במקומות בילוי) שיעבדו טוב יותר בשעות הערב. שילוט והכוונה ונוכחות ברשתות החברתיות ובאינטרנט בכלל הם כמובן דרישת מינימום בעידן שלנו.  

תנורים וציוד אחר

ישנן כל מיני מערכות לאפיית פיצה. יש תנורים קטנים או גדולים שבנויים בשיטת הסרט הנע: מכינים את הפיצה ומכניסים לתנור, שבקצה השני שלו יוצאת פיצה מוכנה.

פיצריות אחרות מבוססות על תנורים סטטיים – בסגנון של טאבון או תנורי מגרות חשמליים. את סוג התנור יש לאפיין עם יועץ למסעדות, להתאים אותו לעומסי העבודה המתוכננים, לגודל המקום ולסוג הלקוחות.

מלבד תנור, תצטרכו מרדדת – במיוחד לפיצריות קטנות יותר – מקפיא לבצק ותאי הפשרה, מקררים ומקררי משקאות. מחסן נפרד – הכל בהתאם לדרישות הבריאות של הרשות המקומית וכמובן שגם קופה רושמת, מכשיר למזיגת משקאות, כסאות ושולחנות.

היתרון הגדול בפתיחת פיצריה הוא שישנם הרבה מאוד ספקים שמכירים את הנושא על בוריו, יש להם נסיון ו"פורמולות" – נוסחאות – למה שצריך.

מה לגבי מתכונים? רטבים? חומרי גלם?

כאן נכנסים לשאלה מהם בכלל המוצרים שתמכרו בפיצריה. רק פיצות? גם לחמים או מרק בצל למשל? אם אתם לא פותחים סניף של רשת פיצריות, תצטרכו לדאוג בעצמכם למתכונים ולנוסחאות, לספקים של חומרי גלם וכד'. גם כאן עומדים לרשותכם לא מעט יועצי מזון מקצועיים שחלקם עובדים עם ספקים מסוימים בענף, וחלקם גמישים יותר.