השתמשו ברוטב ותוספות לפי החביבות עליכם – או ראו מתכון פשוט לרוטב, אחרי המתכון לבצק. 

מרכיבים

  • 440 גרם תערובת קמח פיצה ללא גלוטן שמורכבת מ:
  • 160 גרם קמח אורז לבן
  • 160 גרם קמח אורז חום
  • 120 גרם טפיוקה
  • ¾ כפית גומי קסנתן
  • כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים חמימים – חצי כוס לשמרים והשאר לבצק
  • כף או יותר שמן זית

הכנה

  1. חממו תנור ל- 170 מעלות
  2. בקערה קטנה הפעילו את השמרים על ידי ערבוב עם חצי כוס מים חמימים וכף סוכר
  3. בקערה גדולה ערבבו היטב את הקמח, מלח, אבקת אפיה ושאר הסוכר
  4. אחרי שיש קצף על השמרים, צרו בור במרכז תערובת הקמחים וערבבו פנימה את תערובת השמרים, את שמן הזית ואת שארית המים
  5. ערבבו בכף עץ והניחו בצד כעשר דקות לתפיחה קלה
  6. הכינו תבנית אפיה על ידי שימון בשמן זית
  7. העבירו את הבצק לתבנית ושטחו אותו היטב – ממש דק – בידיים
  8. הכניסו את התבנית לאפיה של 25 – 30 דקות עד שהבצק מתחיל להתייבש ומופיעים קצת סדקים
  9. הוציאו מהתנור. מרחו רוטב, הוסיפו תוספות וגבינה והעבירו לאפיה סופית – 25 דקות לערך, עד שהפיצה מוכנה. 

זקוקים גם למתכון פשוט לרוטב?

נסו פחית של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום שהוספתם לה שתיים – שלוש שיני שום מרוסקות, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.

אוהבים פיצה? פיצות ללא גלוטן תמצאו גם בפיצריות. היכנסו למדריך העסקים של b144 ותמצאו בקלות לא מעט פיצריות בסביבתכם