השתמשו ברוטב ותוספות לפי החביבות עליכם – או ראו מתכון פשוט לרוטב, אחרי המתכון לבצק.
מרכיבים
- 440 גרם תערובת קמח פיצה ללא גלוטן שמורכבת מ:
- 160 גרם קמח אורז לבן
- 160 גרם קמח אורז חום
- 120 גרם טפיוקה
- ¾ כפית גומי קסנתן
- כפית מלח
- ½ כפית אבקת אפיה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 300 מ"ל מים חמימים – חצי כוס לשמרים והשאר לבצק
- כף או יותר שמן זית
הכנה
- חממו תנור ל- 170 מעלות
- בקערה קטנה הפעילו את השמרים על ידי ערבוב עם חצי כוס מים חמימים וכף סוכר
- בקערה גדולה ערבבו היטב את הקמח, מלח, אבקת אפיה ושאר הסוכר
- אחרי שיש קצף על השמרים, צרו בור במרכז תערובת הקמחים וערבבו פנימה את תערובת השמרים, את שמן הזית ואת שארית המים
- ערבבו בכף עץ והניחו בצד כעשר דקות לתפיחה קלה
- הכינו תבנית אפיה על ידי שימון בשמן זית
- העבירו את הבצק לתבנית ושטחו אותו היטב – ממש דק – בידיים
- הכניסו את התבנית לאפיה של 25 – 30 דקות עד שהבצק מתחיל להתייבש ומופיעים קצת סדקים
- הוציאו מהתנור. מרחו רוטב, הוסיפו תוספות וגבינה והעבירו לאפיה סופית – 25 דקות לערך, עד שהפיצה מוכנה.
זקוקים גם למתכון פשוט לרוטב?
נסו פחית של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום שהוספתם לה שתיים – שלוש שיני שום מרוסקות, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
אוהבים פיצה? פיצות ללא גלוטן תמצאו גם בפיצריות. היכנסו למדריך העסקים של b144 ותמצאו בקלות לא מעט פיצריות בסביבתכם.