כללים בסיסיים בבישול מרקי ירקות
- הרבה אנשים לא אוהבים מרקי ירקות, בגלל שהם לא סמיכים מספיק לטעמם *אפשר להסמיך מרקי ירקות על ידי שילוב של פסטה בהם: מכניסים את האטריות למרק כעשר דקות לפני תום הבישול. *אופציה נוספת להסמכת מרק היא בשימוש בקמח או קורנפלור: מכינים בלילה מנוזל המרק ומהקמח ואת הבלילה מערבבים לסיר כולו.
- המליחו תמיד בגמר הבישול – לעולם לא בתחילתו או במהלכו
- הסירו קצף כבר בשלבים הראשונים של הבישול והשתדלו תמיד לבשל ברתיחה עדינה
- חלק גדול מהירקות לא חייבים לקלף. מספיק לנקות היטב
מרק ירקות קלאסי
מרכיבים
- 50 מ"ל שמן זית
- 2 בצלים קצוצים גס
- 3 גזרים קצוצים גס
- 1 לפת קצוצה גס
- 2 תפוחי אדמה קצוצים גס
- 3 מקלות סלרי קצוצים
- 200 גרם רסק עגבניות
- 125 גרם (כוס) שעועית גדולה, מותפחת לילה ומסוננת
- שני עלי דפנה חצויים
- 2 ליטר ציר למרק (או מים שהושרתה בהם בלילה אצת נורי)
- מלח ופלפל
הכנה
- בסיר מתאים, מחממים את השמן ומאדים בו את הירקות הקצוצים עד שהם מתרככים
- מוסיפים את רסק העגבניות, השעועית ועלי הדפנה ומוסיפים את המים או הציר
- מביאים לרתיחה ומבשלים על בעבוע עדין במשך 20 דקות
- מוציאים מחצית מהירקות מהסיר
- זורקים את עלי הדפנה ואת מחצית הירקות שהוצאנו מרסקים בבלנדר או דרך שינואז (או מסננת)
- מערבבים את מחית הירקות למרק, מחממים שוב ומתקנים תיבול
מרק ירקות קיצי קר
מרכיבים
- 50 גרם חמאה או שלוש כפות שמן זית
- 1 חסה ערבית, קרועה
- 1 צרור גרגר נחלים או בוק צ'וי – קצוץ גס
- 1 צרור בצל ירוק – קצוץ
- ליטר ציר ירקות
- 40 גרם קמח או קורנפלור
- 300 מ"ל קרם קוקוס
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או שילוב שלה עם כוסברה
הכנה
- בחמאה או בשמן הזית מחממים את הירקות השונים עד שהם מתרככים
- מוסיפים את מרבית הציר, מלבד רבע כוס
- ממשיכים לבשל עד לריכוך הירקות ואז מערבבים את הקמח עם הציר ששמרנו בצד לבלילה אחידה
- מוסיפים את הבלילה לסיר ומתבלים במלח ופלפל
- לאחר שהמרק התעבה קצת, מסירים מהאש, מניחים קצת להתקרר ומעבירים לבלנדר או מוחים בבלנדר מוט
- מקררים ומוסיפים את קרם הקוקוס והפטרוזיליה לפני ההגשה
רעבים? מתים למרק ירקות? היכנסו למדור פירות וירקות במדריך העסקים של b144 וצאו עם סל קניות מלא ועשיר, מוכן להיכנס לסיר