ציוד לשמירה על טמפרטורה

  • אם אין לכם, קנו צידנית בגודל מתאים: המינימום הדרוש הוא כ- 26 ליטר, ואם אתם מבשלים יותר מארוחה אחת או שיש לכם הרבה מרכיבים רגישים (בשר, עופות וכו'), קנו צידנית גדולה יותר; 50 ליטר, למשל. 
  • לא חייבים צידנית חשמלית או מקוררת, ואפשר בהחלט להסתפק בקרחומים:

הקפיאו מבעוד יום כמה בקבוקי מים 500 מ"ל ויהיו לכם קרחומים שתוכלו לנצל גם לשתיה. 

  • אם אתם לא אוהבים את הרעיון, קנו כמה קרחומים טובים – עבים ככל האפשר או מהסוג הגמיש. 

ג'ריקן מים וכלי אוכל

סט של כלי פלסטיק ('מלמין') עמידים, שניתנים לשימוש חוזר או כלים ידידותיים לסביבה ולא פלסטיק חד פעמי. 

  • אל תשכחו גם קערות!

ג'ריקן חשוב שיהיה בנפח של 15 – 20 ליטרים לפחות ויתאים למי שתייה. 

משטח חיתוך

אנחנו ממליצים על משטחי חיתוך פלסטיים גמישים: קל לארוז אותם, לנקות אותם ולהעביר מהם מזון מוכן לסירים או לקערות. 

גזיה טובה

קיימים כמה סוגים של גזיות: 
הבסיסיות ביותר מספיקות להכנת קפה: מדובר במשטח עגול שאפשר להציב עליו פינג'אן או סיר מים לא גדול. 

  • אנחנו ממליצים על כירה של ממש, שמגיעה עם מכל גז בצידה. 

יש גזיות כפולות, אבל ברוב המקרים ולבילוי משפחתי יהיה די בגזיה עם כירה בודדת, ואל תשכחו סיר של שני ליטר, לפחות. 

פויקה 

לשהיית לילה מומלץ מאוד להכין "סיר" פויקה בבישול איטי. 

  • סירי הברזל השחורים האלה מגיעים במגוון גדול של נפחים. סיר בישול של ארבעה ליטרים יספיק לארבע או חמש נפשות. 

אם אתם ממש אנשים רעבים, קנו פויקה גדולה יותר – חמישה ליטרים הם די והותר. 

ומה לגבי משטח צלייה? 

מצוין להכנת דגים ובשרים קלים, בהכנה מהירה. 

  • מניחים משטח כזה מעל בור גחלים או מדורה ואז אפשר להכין במהירות וללא עשן ואפר נתחי בשר דקים או דגים. 

אפשר לקנות משטח צלייה עגול, בקוטר פתחה של הפויקה, להניח אותו על גבי הסיר ולבשל עליו בזמן שהבישול האיטי מתרחש למטה, בסיר. 

ולסיום, אל תשכחו את ה'מיוחדים': נסו לתכנן ולהכין מנות מיוחדות, שאתם לא רגילים לאכול בבית. 
שלבו מרכיבים מקוריים בסלט, הביאו אתכם איזה רוטב מגניב לבשר וכו'. 

מעוניינים בציוד מתאים לפיקניק בחיק הטבע? היכנסו לקטגוריית ציוד מחנאות באתר b144