(צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
במאמר הקודם דובר על צילומי משפחה. במאמר זה נדבר על צילומים אם אופי קצת שונה, אך מרגש לא פחות - צילומי הריון.
צילומי היריון נועדו לתעד ולזכור תקופה מיוחדת ביותר ואינטימית מאוד, שבה הגוף עובר מגוון שינויים ותהפוכות. אז איך מתכוננים לצילום היריון, ומה צריך להביא? באיזה שלב בהיריון מומלץ להצטלם, וכמה כל זה עולה? תומר אלטר - צלם משפחות מקצועי, מספק את כל התשובות בנושא.
כמה עולים צילומי היריון ובמה זה תלוי?
הצעות המחיר מתחילות לרוב באזור 1200 שקלים, אבל הכול תלוי בדרישות ובצרכי הלקוח. מעבר להם, צילומי היריון מושפעים מאוד מהתוצר הסופי ומהגודל שלו.
חבילת הצילום שאני מציע משלבת צילומי סטודיו וחוץ. מתחילים בסטודיו, שם מצלמים על שני סטים – סט עם תפאורה שאני מכין מראש, ועוד סט אחד שנבנה בסיום צילומי הסט הראשון.
אחר כך ממשיכים לשלושה לוקיישנים שונים בטבע, ומצלמים לרוב במקומות הכוללים מקורות מים. בסופו של דבר, התוצרים כוללים שתי הדפסות עץ (‘אינסטבלוק’) בגודל של 15X20 ס"מ וגם אלבום דיגיטלי בן 12 עמודים, בגודל דומה.
באלבום עצמו ניתן להכניס כמה תמונות שרוצים בכל עמוד וגם גודל לבחירת הלקוח - הכול תלוי בעיצוב הדף. מעבר לכך, כמובן שאפשר לבקש תוצרים נוספים.
מהם ההבדלים בין צילומי היריון בטבע, בבית ובסטודיו?
ההבדל העיקרי הוא בהפקה: במקומות סגורים כמו בסטודיו, אנחנו לא תלויים במזג האוויר, ויש לנו יותר שליטה, כמו לדוגמה על התפאורה. צילומי הסטודיו המקובלים הם בסגנון ‘פיין-ארטס’, כמו ציורים קלסיים – הם קורים על סטים שאני בונה מראש, בסטודיו שלי ועם תפאורה שאני בונה.
כשיוצאים החוצה, אני מכוון כאמור למקומות שיש בהם מים, מקומות פסטורליים ויפים. כמובן שגם בנושא הזה ישנה אותה גמישות, וכמו שאני עובד אף אחת או זוג לא מוכרחים להצטלם בחוץ, במידה ואין עניין בזה. זו רק החבילה שאני מציע.
נהוג לעשות צילומי היריון בשבוע 36. תומר אלטר (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
מהם צילומי ההיריון הכי מיוחדים שעשית?
יש שני פרויקטים שאני זוכר כמיוחדים מאוד עבורי. הראשון של האחיינית שלי; גם צילומי היריון של אמה, וגם צילומי המעקב שעשינו לה כשהייתה תינוקת. צילומי היריון ומעקב הם תמיד מרגשים, גם כשאין לי קשר ישיר למצולמים. איתה, פתאום הרגשתי את זה משני הכיוונים – גם מכיוון העדשה וגם מכיוון המשפחה. זה היה מאוד מיוחד עבורי.
הפרויקט השני שאני זוכר כמיוחד אמנם לא היה של צילומי היריון, אבל בכל זאת זכור לי טוב מאוד. הגיעה אליי אמא עם בתה בת הארבע. במהלך הצילומים היא סיפרה לי שהיא אם יחידנית, ושהייתה צריכה לעבור המון טיפולי פוריות, ובמשך הרבה מאוד זמן בכדי להיכנס להיריון. לשמוע דברים כאלה, ולדבר עם אותה ילדה, בזמן שאני מצלם אותה לבושה כמו נסיכה של ‘דיסני' – גרמה לי להרגיש שאני לוקח חלק בהגשמה של חלום.
התרשמו מעבודותיו של תומר אלטר בפייסבוק >>
מתי עושים צילומי היריון בד"כ?
נהוג לעשות צילומי היריון בסביבות השבוע 36 להריון, אבל הכול מאוד תלוי במצב ההיריון. לפעמים אני רואה, לדוגמה, שהיריון של בנים נראה אחרת מהיריון של בנות - לבטן יש ממש צורה שונה.
הגוף מתנהג קצת אחרת בשבועות האלה, וזה גורם לחלק מהאמהות להרגיש קצת חסרות ביטחון; על הבטן לפעמים מופיעה יד, לפעמים רואים רגל, ויש כאלו שהעניינים הללו גורמים להן להרגיש לא בנוח. בכל מקרה, תמיד אפשר להסיר את הדברים האלה בעריכה. אף-על-פי-כן, זה עדיין משפיע על הביטחון העצמי ועל מצב הרוח של המצולמת.
בכל זאת מעדיפים את השבועות האלו, מאחר ובזמן הזה הבטן אמנם כבר בחוץ, אבל המצב פחות רגיש מבחינה רפואית. ככה ניתן להשיג תצלום היריון יפים, מבלי להעמיד את האם או העובר בסיכון.
תומר אלטר בסט צילומי חוץ (צילום: באדיבות המצולם)
מה מומלץ להביא לצילומי היריון?
מאחר והתצלום קורה על כמה סטים, מומלץ להביא בגדים להחלפה, וכדאי להביא גם בגדים חמים. מעבר לכך, כדאי לבוא לא רעבים לצילומים, ועם הרבה סבלנות.
מבחינה לוגיסטית – אני דואג לכול: החל ממקומות להחליף בהם בגדים, ועד לאביזרים שיראו טוב בתמונות. המצולמת צריכה לדאוג רק למצב רוח טוב ולבגדים שהיא אוהבת. אפשר להביא גם תמונות מהאולטרה-סאונד, זו תמיד תוספת נחמדה.
מתעניינים גם בצילומי ילדים ותינוקות? במאמר הבא, תומר ידבר על הנושא ויספר לנו על סוגי הצילומים הפופולריים ביותר – כמו ‘סמאש קייק’ וצילומי מעקב, ויסביר איך ההורים יכולים לעזור.
תומר אלטר הוא צלם משפחות מקצועי. כל המידע באתר מובא מטעמו בלבד.