לא ברור מי המציא את העוגה או הקינוח הזה, הטירמיסו, אבל הוא עשה עבדוה מצוינת: זוהי עוגה קלה יחסית להכנה, מכילה מספר מרכיבים לא גדול והעיקר - פשוט טעימה מאוד.

בטירמיסו מקורי יש עוגת ספוג או בישקוטי - המקור הוא ככל הנראה בישקוטי - חלמוני ביצים, גבינת מסקרפונה, סוכר, קפה, אבקת קקאו ואמרטו (ליקר גלעיני משמשים מעט מריר) או מרסלה (יין קינוח).
אפשר להשתמש בסוגי אלכוהול שונים, בהתאם לטעם שאתם רוצים לתת לעוגה או לקינוח: רום, יין מתוק או אפילו ויסקי. אפשר גם לוותר על האלכוהול.

המתכון הבא אינו מכיל ביצים ומבוסס על כך שהקרם, שעשוי מקצפת ומסקרפונה, מוקצף היטב וגבוה.

מתכון לטירמיסו ללא ביצים

כשרות: חלבי
זמן הכנה: 30 דקות
זמן כולל: 6 שעות
כמות: 6 מנות

רכיבים

  • 2/3 כוס מים
  • 2 כפיות קפה נמס מגורען
  • 200 גרם מסקרפונה
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל טובה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה, מלאה
  • 400 גרם בישקוטי או 400 גרם "לשונות" של עוגת ספוג רגילה, חתוכה לגובה של 2 ס"מ לערך.
  • מרסלה, ברנדי, רום כהה או אלכוהול אחר - לטעם (כפית עד כף)

 

מרכיבים להכנת מתכון טירמיסו ללא ביצים
מגוון עוגות וקינוחים טעימים מחכים לכם בקונדיטוריות מומלצות במדריך של B144

 

הכנה

לתבנית 25X25 ס"מ

  1. מרתיחים את המים, מכבים את האש ומוסיפים 2 כפיות קפה מגורען וממיסים. מניחים בצד. אם יש לכם מכונת אספרסו, ותרו על השלב הזה והכינו אספרסו ארוך - כ- 2/3 כוס - ותנו לו להתקרר.
  2. בקערה מתאימה, מקציפים את המסקרפונה במטרפה ידנית עד שהיא חלקה (אך לא יותר מדי).
  3. מוסיפים את אבקת הסוכר, מערבבים היטב ושמים בצד.
  4. בקערה נוספת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה (שוב, לא יותר מדי, אתם לא רוצים לקבל חמאה).
  5. מקפלים את הקצפת לתערובת המסקרפונה ומוסיפים תמצית וניל.
  6. מקפלים עוד עד שהכול אחיד.
  7. לוקחים את כוס הקפה ומוסיפים פנימה את האלכוהול שבחרתם.
  8. טובלים את העוגה או הבישקוטי בנוזל; רק עד ספיגה, שלא יהיה 'מדולדל'.
  9. מניחים ריבוע של נייר אפיה או פרגמנט על תחתית התבנית. מרפדים בלשונות העוגה או הבישקוטי הספוגים ומורחים מחצית מתערובת הקצפת/מסקרפונה.
  10. מניחים שכבה נוספת של עוגיות וחוזרים על הפעולה עם מחצית התערובת שנשארה.
  11. בעזרת מסננת תה קטנה, מפזרים אבקת קקאו מעל לקינוח. מכסים בניילון נצמד, בלי שהוא נוגע בעוגה, ומקררים במשך הלילה או לחמש שעות מינימום.
  12. להגשה, חותכים בסכין ללא שינים שטבלתם במים.

מגישים מצונן. שאריות אפשר לשמור במקרר מתחת לניילון נצמד, אבל אין סיכוי שיישארו.