בצק לאוזני המן נימוחות

 

מרכיבים לבצק

  • 2 וחצי כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • 250 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • כוס ורבע חמה, מרוככת
  • ½ כוס סוכר לרידוד

 

הכנת הבצק

  1. מנפים יחד בצק ומלח
  2. במיקסר טוב, טורפים עד להומוגניות את החמאה עם הגבינה ואז מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח – כמות קטנה בכל פעם.
  3. מעבדים עד שהבצק רך אבל לא דביק.
  4. מחלקים את הבצק לארבע, ומרדדים לעובי של 1.5 ס"מ לערך. עוטיפם בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.

אפיה

  1. מחממים תנור  ל- 200 מעלות. משטחים נייר אפיה על תבנית.
  2. מוציאים דיסק בצק מהמקרר, מקמחים ממש מעט.
  3. מפזרים סוכר על משטח הרידוד ומרדדים לבצק דק ככל האפשר (פחות מחצי ס"מ).
  4. קורצים עיגולים ומניחים מילוי במרכז כל עיגול – כפית לערך, תלוי בגודל העיגול – סוגרים לצורת אוזן המן.
  5. אופים 12 – 14 דקות בלבד, עד שהבצק מזהיב, ולא יותר.
  6. הבצק מאוד שביר; רצוי להעביר בעדינות לרשת, לקירור, ואז לאחסון בקופסא סגורה.

 

מילוי אגוזי מלך

מרכיבים

  • 250 גרם אגוזי מלך מרוסקים
  • כוס סוכר
  • ½ כוס חלב מורתח
  • 45 גרם חמאה מותכת

 

הכנת המילוי

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומחצית מהחלב
  2. מוסיפים את יתרת החלב, עד שמתקבל מילוי שאינו נוקשה מדי

 

מילוי פרג

מרכיבים

  • 180 גרם פרג טחון טרי
  • כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • מיץ מחצי לימון

הכנה

מחממים יחד את החלב, הפרג והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים.

אפשר להוסיף אבקת שקדים או אגוזים מגוררים, דבלים קצוצות היטב וכד'

 

מילוי שוקולד

מרכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לריבועים
  • חפיסה שמנת מתוקה (38%)

הכנה

  1. במיקרו, ממיסים בזהירות את השוקולד ומערבבים אותו לקבלת 'משחה'.
  2. מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה ויוצקים על השוקולד.
  3. מערבבים לקבלת גנאש חלק.
  4. מצננים ומשתמשים למילוי.

אם רוצים לקשט אוזני המן במילוי שוקולד בסוכריות צבעוניות, אפשר להבריש את האוזניים בחלמון ביצה טרוף עם כפית מיץ לימון ואז לפזר את הסוכריות על האוזניים, ממש לפני האפייה.

 

אוזני המן? מאפים טובים? היכנסו עכשיו לקטגוריית קונדיטוריות במדריך b144>