הסוד לעוגיות הרכות האלה הוא כפול:
- שימוש במעט קורנפלור, שמחליף חלק מהקמח במתכונים מסורתיים והופך את העוגיות קלות ואווריריות יותר.
- זמן אפיה קצת קצר יותר – אופים את העוגיות מעט פחות ממה ש'צריך'.
- אתם יכולים לאפות מעט יותר ממה שרשמנו כאן, ולעשות כמה ניסיונות עם התנור שלכם, כדי לקבל את המרקם והרכות שאתם אוהבים – יותר או פחות.
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות
מרכיבים
- 280 גרם קמח
- כפית סודה לשתיה
- 1 וחצי כפיות קורנפלור
- ½ כפית מלח
- 170 גרם חמאה מומסת
- 135 גרם סוכר דמררה (חום)
- 100 גרם סוכר
- ביצה + חלמון
- כפית תמצית וניל טובה
- 200 גרם פצפוצי שוקולד מריר או שילוב של פצפוצי שוקולד ועדשים או טוטי פרוטי וכד'
- למראה יותר "כפרי" אפשר להשתמש בשוקולד מריר ששברתם בעצמכם.
הכנה
- מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתיה והקורנפלור.
- מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכרים עד לתערובת חלקה יחסית ואז טורפים פנימה את הביצה ואז את החלמון.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת כל זה מערבבים לתוך המרכיבים היבשים לקבלת בצק עבה ורך.
- מקפלים פנימה את השוקולד או התוספות האחרות.
- מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שלוש שעות לכל הפחות (אפשר גם לילה).
- מוציאים מהמקרר ואז מכוונים תנור ל- 160 מעלות.
- מחלקים את התערובת לכדורים בגודל לפי ההעדפה שלכם ואת הכדורים מגלגלים למעין גלילים מעט גבוהים מרחבים (זה כדי לקבל עוגיות עבות). חום הידיים ירכך את הבצק.
- מניחים בתבנית, על נייר אפיה, במרחק של כמה סנטימטרים בין כל כדור וכדור (בהתאם לגודל שעיצבתם).
- אופים כ- 13 דקות ומוציאים מהתנור.
- מחכים כעשר דקות ולא מסירים מהתבנית, כדי שהעוגיות יתקשו במקצת. רק לאחר מכן מעבירים לרשת, כדי שיתקררו.
- ניתן לאחסן בכלי סגור או להקפיא.
אוהבים עוגיות או עוגות? למה לכם להתאמץ? היכנסו עכשיו לאתר b144 ומצאו רשימת קונדיטוריות הקרובות אליכם, אם תרצו תוכלו למצוא שם גם רשימת מאפיות מעולות בכל איזור בארץ