למה "קאפקייק"?
לא ברור מה מקור השם המוזר של העוגות האישיות הללו, אבל יכול להיות שהיו אופים אותן בספלים משומשים, ששימשו כתבניות אפיה לעת מצוא; cup – ספל, cake – עוגה.
סיבה נוספת יכולה להיות, שכל תכולת המרכיבים של העוגות הקטנות – נוזלים, שומן, קמח, סוכר וחומרי תפיחה – הייתה ספל אחד בלבד.
- כך או אחרת, אנחנו יודעים שקאפקייקס החלו את דרכן בסוף המאה ה- 19, ונחשבו נוחות לאפיה: קל היה למדוד מרכיבים, האפייה הייתה מהירה והן לא היו נשרפות בתנורים הפשוטים והקטנים שהיו בבתים.