בפשטות?
כן. 
למה? בעיקר כי שוקולד מכיל טריפטופן, חומצת אמינו שדרושה להעלאת ריכוזי הסרוטונין במוח. 
כך היא והשוקולד מצמצמים תחושות דיכאון וחרדות, משפרים את יכולות הזיכרון והריכוז שלנו, ועוד יותר מזה: העלאת ריכוזי סרוטונין משפרת את יכולות הריכוז אפילו של מי שסובל מ- ADHD!  אם אתם עומדים בפני בחינה קשה או בכלל בפני מבחן, הצטיידו בשוקולד בדיוק מהסיבה הזו.
אז קבלו כמה סיבות טובות בגללן כדאי לכם לאכול שוקולד ואפילו להביא הביתה מידי פעם סלסלת שוקולדים מפנקת.

 

פשוט תרגישו טוב יותר

בשוקולד יש כאמור כמויות קטנות של טריפטופן, שבו משתמש הגוף כדי לייצר סרוטונין. יותר סרוטונין – יותר שמחה והנאה. 
בנוסף, בשוקולד יש חומר עם שם ארוך יותר, שנקרא פנילאתילאלנין. הוא מעלה תחושות של משיכה והתרגשות. אולי זו הסיבה שבגללה נהוג להביא שוקולד לדייט ראשון? 

 

שוקולד יכול להדוף סוכרת

כן, אנחנו מודים שזה נשמע קצת הפוך מהסביר, אבל בשוקולד יש ריכוז גבוה יחסית של חומרים שנקראים פלבונואידים. 
לחומרים האלה יש יכולת להוריד סבילות לאינסולין ולשפר ויסות גלוקוז בדם. מה שכן, חשוב לא לאכול יותר מדי שוקולד, כי יש בו גם סוכר ושומן, ואלה כמובן הרבה פחות בריאים לנו והרבה פחות בריאים לסוכרתיים.
אם אתם סובלים מסוכרת, ודאו שעל אריזת השוקולד יש סימון של האגודה לסוכרת.

 

שוקולד בריא מאוד בכמויות הנכונות

 

שוקולד עושה טוב לעור

ולגוף בכלל: אותם פלבונואידים הם נוגדי חמצון, ומגנים על השיער ועל רקמות רגישות כמו רקמת העור החיצוני. 
מחקר שנעשה בעשור הקודם גילה שאכילת 30 גרם שוקולד מריר בכל יום במשך שלושה חודשים, הקטין את רגישות העור לקרינת UVB פי שניים לערך. 
חפשו שוקולד מריר, בעל תכולת קקאו גבוהה ככל האפשר, כיון שככל שיש יותר קקאו – יש יותר פלבונואידים. 
בשוקולד כזה יש גם לרוב פחות סוכר, כך שהוא יותר בריא גם מבחינה זו. 

 

שוקולד עוזר לישון

תכולת המגנזיום הגבוהה בשוקולד משפרת את תפקודו של השעון הביולוגי שלנו; השעון שאחראי לשינה וליקיצה שלנו. 
אם אתם טסים לחו"ל וסובלים מג'ט לג, או שאתם מתקשים לישון – נסו קצת שוקולד מריר לפני השינה ובדקו בעצמכם. 

 

מקטין סיכון למחלות לב

במחקר שעשו על אוכלוסיית קשישים גדולה, חוקרים בסקוטלנד מצאו שדי בחטיף שוקולד אחד ביום כדי להוריד את הסיכון ללקות במחלת לב ב- 11% ואת הסיכון לשבץ בלא פחות מאשר 23%. 
מחקר אחר, שנעשה על קבוצה קטנה של אנשים (ולכן הוא פחות משמעותי) בני 55 – 65, גילה שאכילת שוקולד מריר באופן קבוע הוריד את לחץ הדם שלהם בצורה משמעותית – בשתיים עד חמש נקודות, לדיאסטולי ולסיסטולי, בהתאמה.

 

איזה שוקולד מומלץ יותר מבחינה בריאותית? שוקולד מריר או שוקולד חלב?

חשוב להבין שכל היתרונות המדוברים של שוקולד נובעים מהחומרים שיש בו, ולא ממה שמוסף לו, כלומר לא מחלב או אפילו משומן הקקאו (שהוא מדד לתכולת הקקאו בשוקולד). 
מחקר שפורסם במגזין המדעי היוקרתי נייצ'ר בשנת 2003, הציע ששוקולד כהה או מה שמכונה אצלנו שוקולד מריר, הוא זה שמעלה את ריכוז נוגדי החמצון בדם שלנו. 
נוגדי חמצון קולטים רדיקלים חופשיים של חמצן וחומרים מחמצנים אחרים שקיימים בדם שלנו ובכך מונעים מהם לגרום נזק לרקמות. 
החוקרים נתנו לכמה מתנדבים לאכול בכל יום 100 גרם של שוקולד מריר, 200 גרם של שוקולד חלב או 100 גרם של שוקולד מריר עם כוס חלב קטנה לשתיה. 
מה שהם גילו היה שלמרות שתכולת השוקולד שאכלו כל המשתתפים בניסוי הייתה זהה, הרי שהשוקולד המריר שלא לווה בחלב היה זה שהעלה את ריכוז נוגדי החמצן בדם, בצורה הטובה ביותר. 
כדי להבין את התוצאות האלה, חשוב להבין שבשוקולד מריר יש פחות שומנים ופחות פחמימות מאשר בשוקולד חלב (או בשוקולד עם חלב) ולכן הוא לא רק מרוכז יותר מבחינת מונעי חמצון, אלא גם בריא יותר מבחינת סוכרים ומאזן שומנים. 
בשוקולד מריר יש סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום, נחושת, מנגן, אשלגן, זרחן, אבץ ואפילו סלניום ולכן, אם אתם רוצים ליהנות ממנו לצורך בריאותי שווה להתענג עליו מדי פעם.

בא לכם שוקולד איכותי וטוב? היכנסו לקטגוריית שוקולד באתר b144 ובחרו חנות שוקולד לקנייה מתוקה