מסגר ורתך או חברה להתקנת שערים חשמליים? מראה או פונקציונליות? אלה רק חלק מהשאלות שעומדות לפניכם, לפני שאתם מתקינים שער חשמלי לחנייה או לבית.
לא רק מי שגרים בבתים פרטיים, אלא גם מי שגרים בבתי דירות, עשויים לרצות להתקין שער חשמלי או מחסום לחנייה. בכתבה זו נתמקד בשיקולים השונים העומדים בבחירת סוג השער החשמלי לחנייה או לבית, בין אם מדובר בשערים חשמליים לבתים פרטיים, ובין אם מדובר בשערים חשמליים לחנייה של בתים משותפים.
שיקול העלות: התקציב להתקנת שער חשמלי או מחסום
ראשית חכמה, יש להגדיר את התקציב העומד לרשותנו. טיפ טוב יהיה לקבל הערכות מחיר ראשוניות – אפילו טלפוניות – מחברות שונות להתקנה ויצור של שערים חשמליים. צריך לזכור ששער חשמלי הוא לא משהו שמתקינים אחת לשנה או שנתיים ולא מחליפים אף בשיפוץ כזה או אחר. שער חשמלי אמור לשרת את בעלי הבית במשך שנים, ולכן, לצד העובדה שמדובר בהשקעה ניכרת, עדיין היא מתחלקת על פני שנים ארוכות.
מראה מול פונקציונליות
מחירי השערים החשמליים והמחסומים משתנים בהתאם לסוג החומר מהם הם עשויים, כמות החומר וגודל השערים. בנוסף, יש חשיבות לשאלה אם מושקעת בשער גם עבודת מסגרות מיוחדת, ייחודית, או פרזול שמעלה את מחיר חומרי הגלם. אם אתם לחוצים מבחינה תקציבית, יכול להיות שתעדיפו שער חשמלי או מחסום חשמלי שיהיה בנוי על ידי מסגר או רתך.
מסגר או רתך טובים יוכלו לבנות ולהתקין שער מתכת פונקציונלי, אולי ממש כמו חברה שמתמחה בשערים חשמליים בלבד. לרוב יהיה מדובר בשער מסוג דו-כנף, אטום או מבוסס סורגים. שאלת התאמת המנוע החשמלי לשער כזה, שיהיה בנוי על ידי מסגר או רתך, היא שאלה שקשורה במידת המקצוענות של המסגר: עליו יהיה להעריך את מידת המשקל של השער החשמלי ומידת השימוש בו, ולהתאים לו מנוע רגיל או מנוע עם בוכנה הידראולית (מתאימה לשערים חשמליים כבדים יותר).
כאשר מדובר בשערים מפוארים או מעוצבים יותר, יכול להיות שיהיה לכם קשה יותר לבחור ברתך או מסגר לביצוע העבודה, ותצטרכו להזמין שער חשמלי שכזה מחברה שזו ההתמחות שלה. חברות לשערים חשמליים מחזיקות קטלוגים של שערים אותם היא מבצעת באופן סדיר: יש להניח שהנסיון בייצור והתקנת שערים 'קטלוגיים' יהיה לטובת החברה מבחינת המחיר וגם לטובתכם, בטווח הארוך.
שיקולי מקום, בבחירת סוג השער החשמלי
כל מיקום וסוג השער המתאים לו. במאמר אחר על שערים חשמליים, נדבר על סוגי השערים החשמליים המוכרים והמבוצעים כיום, אך בעקרון ישנם כאלה שדורשים מקום ורווח לתפעול יותר מאחרים. אם תקרת החניון נמוכה, לדוגמא, ייתכן שלא ניתן יהיה להתקין שער גלילה ותצטרכו להתקין שער דו-כנפי. במקרים אחרים שער חשמלי דו כנפי לא יהיה אופציה, כיון שהרווח בין הגדר למבנה כלשהו יהיה צר מדי.
לסיכום, הצגנו בפניכם רק כמה מהשיקולים בבחירת שער חשמלי לחנייה או שער חשמלי לבית. על אלה נוספים שיקולי חומר, מראה ועיצוב, נוחיות ואחזקה, בהם נדון במאמרים אחרים.