מחפשים עוגה טובה לראש השנה, שהיא לא עוד עוגת דבש? נסו את 'עקיצת הדבורה': עוגת קינוח גרמנית אמיתית, עם שכבת שקדים פריכה.
העוגה הבאה מוכרת בישראל בכמה גרסאות, כולל כאלה שמבוססות על בצק פריך או בצק עלים. אבל שימו לב: במקורה, בגרמניה, זו אינה עוגת קרם-שניט, אלא עוגת שמרים בטעם שקדים; משהו שהוא בין בריוש ממולא לבין עוגת שמרים בבצק אוורירי ותפוח.
היא מצריכה עבודה בכמה שלבים – זו לא עוגה בחושה, אבל בסופו של דבר, אם יש לכם ניסיון בעבודה אם שמרים, היא לא מאוד מסובכת להכנה.
התוצאה היא תוצאה מעולה, והעוגה תזכה לשבחים רבים. אם אתם רוצים להכין אותה בגרסא עגולה, השתמשו בתבנית קפיץ או רינג בקוטר 22 – 24 והתאימו זמן אפיה בהתאם (קצרו אותו בתבנית הגדולה יותר, כיון שהבצק יהיה נמוך יותר).
רכיבים
- 1+3/4 כוסות קמח רגיל; עדיף קמח לחלה, למשל
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר לבן
- 1 קורט מלח
- כוס חלב פושר
- 3 כפות חמאה ועוד 3 כפות חמאה
- 1+1/2 כפות אבקת סוכר
- 1 כף חלב
- 3/4 כוס שקדים פרוסים
- 1 כף דבש (אופציונלי)
- 1+3/4 כוסות חלב
- 1/3 כוס ועוד כף קורנפלור
- 1 כף סוכר לבן
- 1 ביצה, טרופה
- 1 כפית תמצית שקדים
- 1+1/4 כוס שמנת לקצפת
- 1/2 כף קרם טרטר
הכנה
לעוגת השקדים
מערבבים קמח, שמרים, 2 כפות סוכר, מלח, ¾ מכוס החלב ו -3 כפות חמאה ולשים לבצק. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים מעט חלב.
מעבירים את הבצק אל משטח מקומח קלות.
לשים עד שמתקבל בצק חלק וגמיש, 15 עד 20 דקות.
מניחים בקערה משומנת היטב ומכסים.
מניחים לתפוח במקום חמים במשך שעה אחת, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ לערך, מניחים בתוך תבנית אפייה מרובעת בגודל 22 ס"מ.
מכסים ומניחים לעלות כ- 30 דקות.
על אש קטנה, ממיסים 3 כפות חמאה ואבקת סוכר בסיר. מוסיפים שקדים ו- 1 כף חלב.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הדבש. מורחים היטב על הבצק.
מאפשרי לבצק להמשיך לעלות במשך 30 דקות נוספות.
אופים ב- 200 מעלות צלזיוס במשך 20 עד 25 דקות, או עד שתחתית העוגה חומה-זהובה.
מעבירים לרשת ומניחים להתקרר לגמרי.
מילוי - פודינג
ממיסים קורנפלור במעט חלב.
מערבבים את החלב שנותר עם הקורנפלור המומס וכף סוכר בבאן מארי (מעל אדים).
מחממים תוך ערבוב עד שהתערובת מתעבה – שתיים עד שלוש דקות. מוסיפים ביצה טרופה, וממשיכים לערבב עוד כ- 2 דקות, או עד שהכול התעבה.
מסירים מהחום ומערבבים פנימה את תמצית השקדים. מניחים במקרר, מכוסה, לפחות לשעה אחת.
לאחר הקירור מקציפים את השמנת עם קרם טרטר עד שמתקבלת קצפת נוקשה. מקפלים לתוך הפודינג הקר.
אפשר לחתוך את עוגת השקדים באמצע, למרוח פודינג על החלק בו בחרתם להיות החלק התחתון – שלא רואים - ולכסות בחלק בו בחרתם להיות החלק העליון של העוגה.
להגשה נוחה יותר, חותכים את עוגת השקדים למלבנים של 5 ס"מ על 3 ס"מ ופורסים אותם באמצע. ממלאים בתערובת הפודינג ומגישים.
לא רוצים לעמוד ולאפות? היכנסו למדריך b144 והזמינו לכם שף פרטי הביתה.