המרינדה – קווים לדמותה
למה משתמשים ב'מרינדה', או 'משרה', שזו המילה העברית הנכונה לה?
ובכן, הרעיון הכללי הוא כפול:
- לרכך בשר קשה או סיבי, כמו בשר בקר צעיר, שאין בו הרבה שומן.
- להוסיף טעם עסיסי לבשר שאין בו טעם דומיננטי, כמו למשל עוף.
כאשר אתם מתכוונים להשתמש במרינדה, זכרו שהיא מרככת את הבשר ולכן השתמשו בה בצורה נכונה: השרו לזמן קצר אם מדובר בבשר קל כמו בשר עוף, או בשר שאינו סיבי, כמו אנטריקוט.
אם אינכם משתמשים בתערובת תבלינים יבשה, לבשרים כאלה עדיפה מרינדה קצרה – שעה עד שעתיים לכל היותר – ועדינה ככל האפשר.
בשרים "קשים" (שאינם מתיישנים - כמו בשר אדום צעיר מאד או בשר נטול שומן) יוכלו להרוויח מהשרייה ארוכה יותר.
השרו תמיד את הבשר במקרר. הוציאו אותו מקירור לכל היותר 20 – 30 דקות לפני שאתם מעלים אותו על האש.
הבסיס למרינדות: מלח או חומצה
רוב המרינדות מבוססות על מלח (או רוטב סויה) לריכוך הבשר, או על חומצה (יין, מיץ לימון, חומץ או מיץ פירות כלשהו). לאלה מתווספים נותני טעם שונים - תבלינים, רטבים ושמן שמוסיפים טעם וריח.
מרינדות "מזרחיות" יהיו מבוססות לרוב על מלח, לימון ועל תבלינים שחורים – כמו פלפל שחור ופלפל אנגלי.
מרינדות "אסיאתיות" יהיו מבוססות יותר על מיצי פירות שונים וסויה, על תבלינים חמים כמו קינמון, ציפורן וכד'.
שימו לב שאין במרינדות שלהלן מלח – ממליחים את הבשר אחרי ההכנה, אם צריך, ומוטב במלח גס.
בחרתם לכם מתכון? היכנסו לאטליזים שלנו ותתחילו לנפנף >>
מרינדת לימון ועשבי תיבול
המרינדה הזו מתאימה לכל סוגי הבשר וגם לירקות, במקרה שיש ביניכם טבעונים או צמחונים.
טרפו יחד בקערה מתאימה:
¼ כוס שמן זית (למי שאוהבים טעמים חזקים, רצוי כתית, ולא כתית מעולה)
¼ כוס מיץ לימון
3 כפות מרווה קצוצה
2 כפות עירית
2 כפות גרגרי חרדל
1 כף פלפל שחור גרוס גס
1 כף שום מעוך
מרינדה אסיאתית קלאסית
גם זו מתאימה לכל סוגי הבשר. מערבבים יחד:
1 כוס נקטר אננס טבעי ככל האפשר (או מנגו)
½ כוס סויה
½ כוס בצל יבש קצוץ
1 כף שמן שומשום
1 כף שום מעוך
½ כפית ג'ינג'ר טרי
1 כף מיץ לימונית
1/8 כפית ציפורן
1/8 כפית קינמון
מרינדה "מזרחית"
מתאימה לכל סוגי הבשר. מערבבים יחד:
2 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה – חריפה ומתוקה לפי טעמכם
1 כפית זרעי כוסברה טחונים או גרוסים
1 כפית כמון טחון
1 כפית שום מעוך
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
מרינדה קלאסית לפרגיות
מתאימה לתיבול מהיר וללא מאמץ: עם זאת ממליצים לכם להשרות לפחות שעה - שעתיים
5 כפות סילאן
3 כפות קטשופ
3 כפות רוטב סויה בהיר ואיכותי (שהוא מלוח ובהיר יותר מהרוטב הסמיך והמתקתק)
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות תבלין גריל עוף