קפה קר או קפוא, ובמילים אחרות – אייס קפה – הוא משקה מרענן, שרבים אוהבים אותו בזכות המרירות שהוא מציע, בדומה לקפה אספרסו או אחר עשוי היטב, שמזרים להם בדם קפאין, וממריץ אותם היטב.
מצד שני, רבים לא פחות אוהבים משקאות קפה קפואים מתוקים, עם הרבה חלב, שמצד אחד מקררים ומצננים את הגוף, אבל מצד שני מרגיעים, כיון שהם מספקים משהו מנחם, קל ועדין.
אז לא חשוב על איזה צד אתם או מה אתם אוהבים: קבלו כמה מתכונים לאייס קפה בכל צורה.
הכי פשוט: נס קפה, חלב וקרח
הדרך הפשוטה ביותר להכין אייס קפה, היא להכין אותו מקפה נמס. ה"טריק" הוא להכין אותו מרוכז מעט יותר ובצורה הבאה:
- 1 + ½ כפיות קפה נמס גרגירים
- ¼ כוס מים רותחים
- סוכר לפי הטעם או בכלל לא
מים קרים וכמה קוביות קרח עם או בלי חלב, לפי העדפתכם
ההכנה פשוטה: בספל או בכוס מתאימה, מפזרים את הקפה ומערבבים אותו חזק – טורפים, ממש – עד שהקפה נמס ונוצר קצף. רק אז מוסיפים את הקרח ועליו את המים הקרים או החלב.
קפוצ'ינו קפוא
מרכיבים
- ½ כוס מים קרים
- 2 כפות נס קפה מגורען או שוט חזק של אספרסו
- פחית (400 גרם) חלב מרוכז, מקורר
- 3 כוסות קוביות קרח
- קצפת
הכנה
- בבלנדר חזק מעבדים את המים, הקפה והחלב המרוכז עד להמסת הקפה.
- מוסיפים את קוביות הקרח, מעבדים לקבלת משקה חלק עם קצף קל.
- יוצקים לכוסות גבוהות, מקשטים למעלה בקצפת ומגישים.
אפשר להוסיף לבלנדר ¼ כפית תמצית שקדים או ¼ כפית תמצית וניל או אגוזים, לפי הטעם, אם רוצים משקה בטעמים.
מכת ברק – קפה חזק, קפוא
מרכיבים
- 1 + ½ כוסות קפה חזק – נס קפה או אספרסו
- ¾ כוס חלב (אפשר קצת יותר, אם אתם אוהבים חלב)
- ¼ כוס סוכר
- קצפת ועלה של נענע או שניים, לקישוט
הכנה
- מכינים קפה חזק באופן הבא: משתמשים בכמות כפולה מהרגיל של קפה – אספרסו או נמס – על אותה כמות מים לה אתם רגילים.
- מקפיאים את הקפה במגש של קוביות קרח, עד שהוא קפה לחלוטין.
- להכנה, מכניסים ¾ כוס חלב ואת קוביות הקרח-קפה לבלנדר חזק. מעבדים עד שהמשקה חלק ומוסיפים חלב, אם רוצים.
- יוצקים לכוסות גבוהות ויפות וסוגרים עם קצפת וקישוט כלשהו כמו עלה נענע או שניים או פרוסת תפוז דקה וכיו"ב.
קוקוס קפה
משקה קפה מתוק מאוד, שניתן לשתות אותו כמו שהוא, אם אוהבים קפה קפוא מתוק של ממש, או להשתמש בו בתור בסיס למשקאות אלכוהוליים מעורבבים או קוקטיילים.
מרכיבים
- 1 פחית של חלב קוקוס, מקוררת
- 2 כפות גרגירי נס קפה מגורען או שוט אספרסו כפול
- 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
- קוביות קרח
הכנה
- במעבד מזון או בלנדר חזק, מעבדים את הקוקוס והקפה עד להמסת הקפה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומעבדים עד לקבלת משקה חלק. יוצקים על קוביות קרח ומגישים.
תוספות והתאמות:
היות והמשקה מתוק מאוד, אפשר להוסיף לו למשל פלפל צ'ילי גרוס בכמות קטנטנה, לקבלת טוויסט נחמד. אפשר לתת דאש או שניים של אנגוסטורה תפוז, כדי לקבל מרירות טובה או ½ שוט של יגרמייסטר.
אפשר תמיד להוסיף וודקה לפי הטעם או רום לבן, ולהפוך את המשקה למעין קוקטייל קריבי-טרופי קליל.
ולסיכום: האם כדאי להשתמש בקרח גרוס במשקאות קפה?
העניין זה הוא עניין של טעם, והשאלה היא אם אוהבים את האייס קפה במרקם גס וגרגרי, או חלק. אם אתם יותר בעניין של קרח גרוס, הכינו קודם כל את משקה הקפה עצמו, העבירו אותו לכוסות או ספלי הגשה, ואז רסקו את הקרח למידה שאתם אוהבים והעבירו אותו לכוסות.
עשינו לכם חשק לאייס קפה טעים אבל אין לכם כוח להכין? היכנסו לרשימת בתי קפה מומלצים באתר B144, מצאו בית קפה קרוב וצאו לשתות כוס אייס קפה מרעננת.