הבלילה לעוגה זו נראית דלילה מאוד - זה בסדר גמור. העוגה עולה ומתייצבת היטב. אם אתם רוצים אותה לחה מעט, אפו את כל הבלילה בתבנית אחת וכסו אותה מיד עם ההוצאה מהתנור. המתכון הזה משלב גרסא שבה יש שתי שכבות, שביניהן תוכלו למרוח ריבה או כל תוספת שתרצו, עם אפשרות והנחיות לאפיה של עוגה בתבנית אחת, בגובה מלא.
אפשר להמיר את החלב שיש במתכון בכל תחליף חלב שיש לו קצת גוף: חלב קוקוס, למשל, או חלב שקדים. במקרה כזה, בגלל שהם ממותקים, רצוי להוריד כמה כפיות מכמות הסוכר. אחרי האפייה הראשונה כבר תדעו אם העוגה מתוקה מדי לטעמכם.
רמת קושי: כל אחד יכול.
כשרות: כשר.
זמן כולל: 10 דקות הכנה ו-35 דקות אפייה.
כמות: 24 פרוסות.
ערך קלורי: כ- 130 קק"ל למנה.
מרכיבים
- 2 כוסות קמח רגיל. אפשר להחליף רבע מהכמות של הקמח בקורנפלור
- 2 כוסות סוכר
- 3-4 כפות מחוקות קקאו מריר איכותי, לא ממותק
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 ½ כפיות סודה לשתיה
- ½ כפית מלח
- 1 כפית קפה מגורען
- 1 כוס חלב (או תחליף צמחי)
- ½ עד ¾ כוס שמן קנולה או סויה
- 2 ביצים
- תמצית וניל או תמצית אפרסקים או נותן טעם אחר - כמה טיפות
- כוס מים רותחים
- כמה אגוזי מלך שבורים גס
הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים קלות שתי תבניות 20 או תבנית 24 אחת (ראו הערה למעלה).
- בקערת מיקסר מתאימה, מוסיפים תחילה את כל המרכיבים היבשים ומערבבים קלות.
- מוסיפים את כל שאר הרכיבים מלבד המים הרותחים וטורפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב.
- מחלקים ויוצקים את התערובת לתבניות (או לתבנית בודדת) ומפזרים קצת אגוזי מלך שבורים (אפשר גם חמוציות או פירות יבשים אחרים, קצוצים).
- אופים במרכז התנור כ- 35 דקות עד ששולי העוגה נפרדים מצידי התבנית וקיסם שמוכנס במרכז, יוצא יבש. אם רוצים את העוגה לחה וחמה, מוציאים אותה אחרי שהיא נפרדת מהשוליים, גם אם הקיסם יוצא מעט לח.
- לעוגה יבשה - למילוי או ציפוי - מניחים להתקרר כעשר דקות בתבנית ואז משחררים וממשיכים לקרר. לעוגה לחה וחמימה יש לכסות בנייר אלומיניום כפול את כל התבנית ולהניח להתקרר עד דרגה של 'חמימה למגע'.
- מגישים עם קצפת או גלידה, כמו שאוהבים.